Apă de tamarind

1088

PREP 5M

GĂTIT 20M

GATA ÎN 25M

SWEET

DESPRE TAMARIND

UTILIZĂRI & BENEFICII:

  • Poate fi consumat brut, adăugat la deserturi odată ce este copt, sau chiar uscat și transformat în bomboane.
  • Odată uscat, poate fi măcinat și într-un condiment.
  • Este adesea folosit în gemuri și sosuri.
  • Ingredient tipic în supe si mâncăruri din Asia si America de Sud, datorită conținutului bogat de antioxidanți, vitamine și minerale.

DE CE AI NEVOIE:

  • 200g tamarind fără sâmburi
  • 1 litru apă fierbinte

CUM PREPARI

  • Fierbeți 200g de tamarind în apă timp de 20 de minute.
  • Amestecați constant cu o lingură de lemn, până ce se omogenizează blocul de tamarind.
  • După 20 de minute (sau mai mult), strecurați tamarindul și apa printr-o sită deasupra unui bol.
  • Veți obtine un bol cu apă de tamarind de culoare maronie.
  • Se poate păstra la frigider pentru maxim 10 zile sau la congelator în setul pentru cuburi de gheață / pungi de congelare apă până la 2 luni.