Clătite cu bok choy, eșalote și ceapă verde

Clătite cu bok choy, eșalote și ceapă verde

PREP 15M

GĂTIT ÎN 20M

GATA ÎN 35M

NON SPICY

DE CE AI NEVOIE

PENTRU 4 PORȚII:

  • 400 g ceapă eșalotă
  • 500 ml ulei de floarea-soarelui, plus 2 linguri pentru prăjit
  • sare
  • 12 castraveți mici sau un dovlecel
  • 8 bok choy
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cm rădăcină de ghimbir
  • 50 g nuci caju sărate
  • 6 linguri sos de soia dulce
  • 6 linguri ulei de susan

PENTRU CLĂTITELE CU CEAPĂ VERDE:

  • 48 bucăți congelate rotunde de aluat pentru gyoza/găluște
  • 4 tulpini ceapă verde
  • 2-3 lingurițe ulei de susan
  • 2 lingurițe sare

CUM PREPARI

  • Pune la dezghețat aluatul pentru găluște.
  • Curăță eșalotele și feliază-le în inele de ½ cm grosime.
  • Într-o tigaie wok pune cel puțin 2 cm înălțime de ulei de floarea-soarelui. Pune o bucată de ceapă și când începe să sfârâie pune-le pe toate. Prăjește inelele de ceapă 1 minut până se rumenesc. Scoate-le pe o farfurie cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei și condimentează cu sare.
  • Ca să faci clătitlele, feliază ceapa verde în inele. Pe un tocător pune o foaie subțire din aluatul de găluște și tapează cu puțin ulei de susan. Adaugă ceapă verde, acoperă cu un alt strat de aluat și apasă bine să se lipească. Mai pune puțin ulei de susan și ceapă verde și pune a treia foaie de aluat. În acest mod trebuie să rezulte o stivă de 6 foi de aluat. Cu ajutorul unui sucitor aplatizează totul până se formează o clătită de 2 cm grosime. E nevoie de 8 altfel de clătite în total.
  • Într-o tigaie înfierbântă o lingură de ulei de floarea-soarelui și prăjește pe ambele părți clătitele cu ceapă verde până se rumenesc. Pune-le apoi pe o farfurie și acoperă-le cu folie de aluminiu pentru a le ține calde.
  • Taie în patru pe lungime castraveții sau dolvecelul. Taie bok choy-ul în jumătate. Curăță și taie usturoiul și ghimbirul. Taie nucile caju în bucăți mici.
  • Într-un bol mic amestecă sosul de soia dulce cu uleiul de susan și 2 linguri de apă/ Într-un wok înfierbântă o lingură de ulei de floarea-soarelui și prăjește usturoiul și ghimbirul. Adaugă bok choy-ul și castraveții/dovlecelul și amestecă până se prăjesc toate 2 minute. Adaugă sosul anterior preparat și mai amestecă încă un minut.
  • Presară legumele cu nucile caju și eșalotele prăjite și servește totul cu clătitele cu ceapă verde.

GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

gyoza

Foi gyoza Happy Belly 300g

sesame-oil5

Ulei de susan OTT 320ml

sweet-soy-sauce

Sos de soia dulce ABC 275ml

wok-frying-pan

Tigaie wok ⌀35cm

caju-copt

Caju copt TOA 125g