Hotpot în stil chinezesc

DE CE AI NEVOIE
PENTRU 4 PORȚII:
- 200 g antricot de vită
- sare și piper
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 250 g creveți jumbo, cruzi, curățați
- 8-12 bucăți aluat congelat wonton
- 1 varză chinezească
- 150 g broccoli sau broccolini
- 2 tulpini ceapă verde
- 200 g tăiței de grâu cu ou
- 100 g ciuperci shiitaki
- 100 g ciuperci shimeji
PENTRU SUPĂ:
- 100 g cubulețe de bacon
- 1½ l supă de vită
- 3 buc anason stelat
- 1 linguriță fulgi chili
PENTRU SOS PENTRU DIPPING:
- 4 linguri sos hoisin
- 2 linguri oțet de orez
- 1 tulpină ceapă verde
- 3 linguri ulei de susan
- 2 buc chili roșu
- 2 căței de usturoi
CUM PREPARI
- Prăjește baconul până devine crocant într-o tigaie. Toarnă supa de vită și adaugă anasonul stelat și fulgi de chilli. Lasă la foc mic pentru 15 minute.
- Condimentează bucata de carne de vită cu sare și piper. Într-o tigaie înfierbântă ulei de floarea-soarelui și rumenește carnea un minut ți jumătate pe fiecare parte. Pune-o apoi pe o farfurie și acoper-o cu o folie de aluminiu.
- Prăjește creveții în aceeași tigaie în care ai prăjit carnea.
- Urmează înstrucțiunile de pe ambalaj și gătește la abur wontonul.
- Taie varza chinezească și rupe broccoli în mănunchiuri și feliază ceapa verde.
- Sosuri pentru dipping: amestecă sosul hoisin și oțetul de orez. Taie ceapa verde și adaug-o. Pentru al doilea sos îndepărtează semințele de chili (dacă dorești) și taie ardeii felii subțiri. Adaugă ulei de susan. Curăță și taie usturoiul și adaugă-l peste ardeii chili.
- Fierbe tăițeii în supa de vită pentru 5-6 minute.
- Feliază subțire antricotul gătit și pune-le o farfurie. Împarte broccoli, varza, ceapa verde, creveții, wontonul, ciupercile shiitake și shimeji fiecare pe farfurii separate. Toarnă sosurile în boluri mici. Pune oala cu supă și tăiței în mijloc într-o oală fondue și dă fiecărui musafir propria sa furculiță din setul fondue pentru a lua parte la procesul de gătire.
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

Creveti Vannamei decorticati 31/40 1kg

Foi wonton 11cmx11cm Happy Belly 300g

Taitei din grau cu ou (ramen noodles) SP 500g

Anason stelat TOA 30g

Otet de orez negru Chingkiang 550ml

Ciuperci shiitake 4-5cm Tin Lung 100g

Piper negru macinat TOA 90g

Sos hoisin LKK 397g

Chili intreg Bird’s Eye TOA 40g

Ulei de susan OTT 320ml

Fulgi de chili TRS 100g