Hotpot în stil chinezesc

Hotpot în stil chinezesc

PREP 5M

GĂTIT ÎN 35M

GATA ÎN 40M

SPICY

DE CE AI NEVOIE

PENTRU 4 PORȚII:

  • 200 g antricot de vită
  • sare și piper
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 250 g creveți jumbo, cruzi, curățați
  • 8-12 bucăți aluat congelat wonton
  • 1 varză chinezească
  • 150 g broccoli sau broccolini
  • 2 tulpini ceapă verde
  • 200 g tăiței de grâu cu ou
  • 100 g ciuperci shiitaki
  • 100 g ciuperci shimeji

PENTRU SUPĂ:

  • 100 g cubulețe de bacon
  • 1½ l supă de vită
  • 3 buc anason stelat
  • 1 linguriță fulgi chili

PENTRU SOS PENTRU DIPPING:

  • 4 linguri sos hoisin
  • 2 linguri oțet de orez
  • 1 tulpină ceapă verde
  • 3 linguri ulei de susan
  • 2 buc chili roșu
  • 2 căței de usturoi

CUM PREPARI

  • Prăjește baconul până devine crocant într-o tigaie. Toarnă supa de vită și adaugă anasonul stelat și fulgi de chilli. Lasă la foc mic pentru 15 minute.
  • Condimentează bucata de carne de vită cu sare și piper. Într-o tigaie înfierbântă ulei de floarea-soarelui și rumenește carnea un minut ți jumătate pe fiecare parte. Pune-o apoi pe o farfurie și acoper-o cu o folie de aluminiu.
  • Prăjește creveții în aceeași tigaie în care ai prăjit carnea.
  • Urmează înstrucțiunile de pe ambalaj și gătește la abur wontonul.
  • Taie varza chinezească și rupe broccoli în mănunchiuri și feliază ceapa verde.
  • Sosuri pentru dipping: amestecă sosul hoisin și oțetul de orez. Taie ceapa verde și adaug-o. Pentru al doilea sos îndepărtează semințele de chili (dacă dorești) și taie ardeii felii subțiri. Adaugă ulei de susan. Curăță și taie usturoiul și adaugă-l peste ardeii chili.
  • Fierbe tăițeii în supa de vită pentru 5-6 minute.
  • Feliază subțire antricotul gătit și pune-le o farfurie. Împarte broccoli, varza, ceapa verde, creveții, wontonul, ciupercile shiitake și shimeji fiecare pe farfurii separate. Toarnă sosurile în boluri mici. Pune oala cu supă și tăiței în mijloc într-o oală fondue și dă fiecărui musafir propria sa furculiță din setul fondue pentru a lua parte la procesul de gătire.

GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

shrimps

Creveti Vannamei decorticati 31/40 1kg

wonton-wrappers

Foi wonton 11cmx11cm Happy Belly 300g

egg-noodles

Taitei din grau cu ou (ramen noodles) SP 500g

anason-stelat

Anason stelat TOA 30g

rice-vinegar2

Otet de orez negru Chingkiang 550ml

driedshiitake

Ciuperci shiitake 4-5cm Tin Lung 100g

piper-negru-macinat

Piper negru macinat TOA 90g

sos-hoisin

Sos hoisin LKK 397g

chili-intreg

Chili intreg Bird’s Eye TOA 40g

sesame-oil

Ulei de susan OTT 320ml

chilli-flakes

Fulgi de chili TRS 100g