Legume cu sos miso, orez și ghimbir murat

DE CE AI NEVOIE
PENTRU 4 PORȚII:
- 300g orez pentru sushi
- 200g fasole verde
- 250g broccolini or broccoli
- 1 bok choy
- 1 cățel de usturoi
- 1 cm rădăcină de ghimbir
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 150g sparanghel
- ½ bucată de nori
- 15g ghimbir murat
- 2 lingurițe de semințe de susan prăjite
- sare
PENTRU SOSUL MISO:
- 2 linguri pastă miso
- 1 lingură sos de soia
- 3 linguri ulei de susan
- 3 linguri oțet de orez
→ Chardul elvețian este cel mai bun înlocuitor pentru bok choy. Se poate folosi și vază napa (varză chinezească), dar textura va fi diferită.
CUM PREPARI
- Urmează instrucțiunile de pe pachet pentru a fierbe orezul sau prepară-l cum o faci de obicei. Lasă-l să se răcească complet.
- Pentru sosul miso amestecă cele două linguri de pastă miso cu sosul de soia, uleiul de susan și oțetul de orez. Amestecă bine pentru a omogeniza compoziția.
- Prepară fasolea verde și broccoliul opărindu-le 4 minute într-o oală cu apă fiartă.
- Rupe frunzele de bok choy în fâșii de 2-3 cm. Curăță usturoiul și ghimbirul și taie-le felii subțiri. Într-un wok încinge uleiul de floarea soarelui și prăjește usturoiul și ghimbirul pentru 1-2 minute. Adaugă bok choy-ul și amestecă continuu până își schimbă culoarea.
- Adaugă fasolea, broccoliul și sparanghelul în wok, toarnă sosul miso peste și prăjește totul continuu încă 2-3 minute.
- Servește legumele cu sos miso cu orez. Taie felii subțiri de alge nori și presară deasupra. Condimentează după preferințe cu sare și ornează cu semințe de susan. Servește cu ghimbir murat.
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

Orez pentru sushi Hakumaki 900g

Foi alge nori KC 2g x 10 buc.

Sos de soia Kikkoman 150ml

Ghimbir murat INAKA 250g

Semințe de susan prăjite Yutaka 100g

Pastă miso albă Hikari 500g

Ulei de susan OTT 320ml

Oțet de orez CJW 500m

Tigaie wok ⌀35cm