Legume la aburi cu tofu și sos lipicios cu orez

indonesian

PREP 5M

GĂTIT ÎN 20M

GATA ÎN 30M

SPICY

DE CE AI NEVOIE

PENTRU 4 PORȚII:

  • 300g orez jasmine
  • ½ varză chinezeasc
  • 350g broccolini sau broccoli
  • 150 g ciuperci diverse (shiitake, păstrăvul scailor)
  • 2 lingurițe de ulei de floarea soarelui
  • 1 cățel de usturoi
  • 375g tofu
  • Trei tulpini de ceapă verde
  • 2 lingurițe de semințe de susan prăjite
  • sare

PENTRU SOSUL LIPICIOS:

  • 2 linguri sos sambal
  • 1 lingură zahăr brun
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 cm rădăcină de ghimbir

CUM PREPARI

  • Urmează instrucțiunile de pe pachet pentru a fierbe orezul sau prepară-l cum o faci de obicei.
  • Pentru sosul lipicios amestecă cele două linguri de sos sambal cu zahărul brun și două linguri de sos de soia într-un bol. Curăță și taie bucățele ghimbirul și adaugă-l în bol.
  • Rupe varza în fâșii lungi: prima dată taie varza în patru pe lungime, apoi taie sferturile în jumătăți și apoi iar în jumătăți. Dacă vrei poți tăia broccoliul în jumătate pentru a se găti mai repede.
  • Pe o tigaie pe foc cu apă pune steamerul de bambus având grijă să nu atingă apa. Când apa fierbe, pune o hârtie de copt găurită deasupra steamerului și acoperă cu capacul special. Lasă varza la aburi 3 minute și broccoli, 5 minute.
  • Pregătește ciupercile și taie-le pe cele mari în jumătate. Într-un wok înfierbântă ulei de floarea soarelui și prăjește ciupercile 2 minute.
  • Stoarce tofu de apă și taie-l în cubulețe de 2×2 cm. Îmbracă bucățile de tofu cu sosul lipicios și prăjeste-le în tigaie 4-5 minute până încep să se caramelizeze.
  • Pune ciupercile și legumele pe o farfurie mare. Pune puțin sos de soia pe ele. Mută tofu într-un bol și servește-l cu restul de sos lipicios. Taie mărunt ceapa verde și presară peste tofu. Ornamentează cu semințe de susan, condimentează cu sare și servește totul cu orez.

GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

1103r

Orez jasmine r. Red Dragon 900g

steamerbambus

Steamer bambus 20cm (3 piese)

soy-sauce

Sos de soia Kikkoman 150ml

seminte-de-susan

Semințe de susan albe prăjite Yutaka 100g

zaharbrun

Zahăr brun SW 300g

sossambal

Sos Sambal Oelek 200g

driedshiitake

Ciuperci shiitake 4-5cm Tin Lung 100g

tofuextrafirm

Tofu Extra Firm Mori-Nu 349g

wok-frying-pan

Tigaie wok ⌀35cm