Pad Thai

Reteta Pad Thai by Taste of Asia

Prep 15m

Gătit 20m

Gata în 35M

MILD

CE TREBUIE SĂ CUMPERI

  • 300g de creveți decorticați (sau piept de pui tăiat bucăți)
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 200g tăieței de orez
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 200g tofu
  • 2 ouă
  • 1 cană muguri de soia
  • 1 ardei gras roșu, tăiat felii subțiri
  • 3 fire de ceapă verde, tăiată cubulețe
  • ½ cană de alune tocate
  • 2 lămâi verzi (lime)
  • ½ cană coriandru verde

PENTRU SOS:

  • 2 linguri sos de pește
  • 1 lingură sos de soia mai puțin sărat
  • 5 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri vin de orez pentru gătit (sau pastă de tamarind)
  • 1 lingură sos Sriracha (sau mai mult, după gust)

CUM GĂTEȘTI

  • Se pregătesc tăiețeii de orez după instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Se taie tofu și se pune împreună cu uleiul vegetal în tigaie la foc mediu. După care se adaugă usturoiul, ardeiul gras și creveții/ bucățile de pui. Creveții se vor găti rapid, în jur de 1-2 minute pe fiecare parte sau până devin roz. Dacă folosiți pui lăsați-l până se gătește.
  • Se dă totul într-o parte a tigăii, iar în partea liberă se mai pune puțin ulei și se adaugă ouăle bătute. În timp ce acestea se coc, se amestecă cu o spatulă.
  • Se adaugă tăiețeii, sosul, mugurii de soia și o parte din alune, apoi se amestecă toate.
  • La final se pune deasupra ceapa verde, restul de alune, coriandrul și lămâile verzi. Se servește imediat.
Reteta Pork Curry Tastemakers by Taste of AsiaReteta Tteokbokki by Taste of Asia