Pui katsu cu sos de curry și orez

katsucurry

PREP 15M

GĂTIT 20M

GATA ÎN 40M

SPICY

CE TREBUIE SĂ CUMPERI

PENTRU 4 PORȚII:

  • 400g piept de pui
  • 300g orez la alegere, preferabil cu bob scurt
  • sare
  • 400 g vinete (japoneze)
  • 2 linguri jumătate ulei de floarea soarelui + 500 ml
  • 1 ceapă medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 tulpini țelină
  • 1 pachet Golden Curry Japanese Curry Mix (92 g)
  • 30 g făină
  • 30 g pesmet panko
  • 1 ou mediu
  • câteva frunze de coriandru (2-4)
  • 2 legături de ceapă verde

CUM PREPARI

  • Usucă puiul cu câteva șervețele și aplatizați-le cu un ciocan de carne sau chiar cu o tigaie mai grea până devin groase de jumătate de cm. Se condimentează bucățile de pui rezultate cu sare și se lasă 10-15 minute.
  • Urmează instrucțiunile de pe pachet pentru a fierbe orezul sau prepară-l cum o faci de obicei.
  • Taie vânăta în rondele subțiri. Încălzește tigaia cu o jumătate de lingură de ulei de floarea soarelui și prăjește feliile de vânătă 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Transferă-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.
  • Curăță și mărunțește ceapa și usturoiul. Taie baza țelinei, frunzele și îndepărtează „ațele” țelinei. Feliaz-o mărunt. Într-o tigaie încălzește 2 linguri de ulei de floarea soarelui și prăjește ceapa, usturoiul și țelina 3-4 minute până se rumenesc.
  • Pune la fiert 500 ml apă, iar după ce fierbe adaugă mixul de curry rupându-l în bucățele, amestecă și lasă-l deoparte 5 minute până se dizolvă tot și sosul e fin. Amestecă sosul cu legumele, dă la foc mic și adăugă și vinetele. Menține curryul cald.
  • Pe o farfurie pregătește făină, pe alta, panko, iar într-o farfurie adâncă bate un ou.
  • Într-o tigaie adâncă încălzește 2 cm înălțime de ulei. Verifică temperatura prăjind niște panko. Dacă sfârâie, uleiul este gata pentru a fi folosit. Dă pieptul de pui prin făină, ou și panko și prăjește bucățile de pui 2-3 minute pe fiecare parte până panko se rumenește. Îndepărtează-le și scurge-le de ulei pe o farfurie cu șervețele de bucătărie.
  • Taie în bucăți mari coriandrul și taie mărunt ceapa verde. Feliază puiul prăjit și servește-l cu curry și orez. Ornamentează cu coriandru și ceapă verde.

GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

sushi-rice2

Orez pentru sushi Hakumaki 900g

golden-curry-mix

Golden Curry Mix S&B 230g

panko-inaka

Pesmet Panko INAKA 1kg

fierbator-de-orez-cuckoo-1l

Fierbător de orez CUCKOO 1l