Pui Tikka Masala

Reteta Pui Tikka Masala by Taste of Asia

PREP 15M

GĂTIT 20M

GATA ÎN 35M

NON SPICY

CE TREBUIE SĂ CUMPERI

PENTRU SOS:

  • 400g piure roșii
  • 2 linguri ulei vegetal/ ulei de rapiță
  • 2 linguri unt ghee
  • 1 ceapă mare sau 2 cepe mici tăiate fin
  • ½ linguriță garam masala
  • ½ linguriță pudră de cumin
  • 1 lingură turmeric
  • 1 lingură pudră de coriandru
  • 1 linguriță pudră de chilli
  • 1 linguriță sare
  • ½ lingură usturoi pisat
  • ¼ cană de smântână
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 legătură coriandru/mentă/pătrunjel (opțional)

PENTRU MARINAREA CĂRNII:

  • 800g piept de pui sau pulpe de pui fără os, tăiate în bucăți mici
  • 1 pahar iaurt simplu
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • ½ lingură usturoi pisat
  • 1 lingură ghimbir
  • 2 lingurițe garam masala
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță pudră de cumin
  • ½ linguriță pudră de chilli
  • 1 linguriță sare

CUM GĂTEȘTI

  • Într-un bol se combină toate ingredientele pentru marinată; se acoperă și se lasă la marinat câteva ore sau peste noapte dacă timpul permite.
  • Se încinge uleiul în tigaie la temperatură medie. Se adaugă, pe rând, câteva bucăți de pui și se prăjesc până când se rumenesc pe toate părțile.
  • După prepararea cărnii se trece la sos: se unge tigaia cu unt și se călesc ceapa, usturoiul și ghimbirul.
  • Se adaugă restul condimentelor (garam masala, turmeric, pudra de cumin și de coriandru). Se călesc 20-30 secunde, amestecând constant.
  • Se toarnă piureul de roșii și se asezonează cu pudră de chilli și sare, după gust. Se adaugă apoi smântâna, zahărul și puiul. Se mai gătește cca. 5-10 minute până când sosul începe să se îngroașe.
  • Preparatul se servește cald, împreună cu orez basmati iar deasupra se pot presăra coriandru, pătrunjel sau frunze de mentă.
Reteta supa de coltunasi wonton cu creveti by Taste of AsiaReteta Tteokbokki by Taste of Asia