Ramen cu ciuperci, ouă și bok choy

ramen-noodles

PREP 5M

GĂTIT ÎN 25M

GATA ÎN 30M

NON SPICY

DE CE AI NEVOIE

PENTRU 4 PORȚII:

  • 2 ouă medii
  • 140g shiitake
  • 140g ciuperci shimeji
  • 4 bok choy fragezi
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • 40g pudră dashi
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de susan
  • 270 g tăiței ramen
  • 4 tulpini ceapă verde

CUM PREPARI

  • Înfierbântă apă într-o oală pentru a fierbe ouăle timp de 6 minute. După fierbere clătește-le cu apă rece și curăță-le.
  • Pregătește ciupercile și bok choy-ul. Taie bok choy-urile în patru părți egale. Într-o tigaie înfierbântă uleiul de floarea-soarelui și prăjește ciupercile 3-4 minute. Scoate ciupercile și adaugă bok choy-ul și prăjește-le 2-3 minute. Condimentează-le cu sare.
  • Presară pudra dashi într-o oală și adaugă o jumătate de litru de apă. Dă focul la intensitate medie și amestecă pentru a dizolva pudra. Adaugă sosul de soia, uleiul de susan și boy choy-ul gătit și fierbe totul la foc minim 15 minute.
  • Fierbe tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau cum îi gătești de obicei.
  • Feliază ceapa verde în inele subțiri. Îndepărtează bok choy-ul și împarte-l în patru boluri mari. Toarnă în fiecare bol supa cu dashi, împarte tăițeii și ciupercile în același mod și pune câte o jumătate de ou fiert. Presară cu ceapă verde și servește ramenul cald.

GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

ramen-noodle

Taiței din grâu (ramen noodles) BIO Hakubaku 270g

dashi

Dashi No Moto S-10 Shimaya 100g

sesame-oil5

Ulei de susan OTT 320ml

soy-sauce

Sos de soia Kikkoman 150ml

driedshiitake

Ciuperci shiitake 4-5cm Tin Lung 100g