Ramen cu ciuperci, ouă și bok choy

DE CE AI NEVOIE
PENTRU 4 PORȚII:
- 2 ouă medii
- 140g shiitake
- 140g ciuperci shimeji
- 4 bok choy fragezi
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- sare
- 40g pudră dashi
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de susan
- 270 g tăiței ramen
- 4 tulpini ceapă verde
CUM PREPARI
- Înfierbântă apă într-o oală pentru a fierbe ouăle timp de 6 minute. După fierbere clătește-le cu apă rece și curăță-le.
- Pregătește ciupercile și bok choy-ul. Taie bok choy-urile în patru părți egale. Într-o tigaie înfierbântă uleiul de floarea-soarelui și prăjește ciupercile 3-4 minute. Scoate ciupercile și adaugă bok choy-ul și prăjește-le 2-3 minute. Condimentează-le cu sare.
- Presară pudra dashi într-o oală și adaugă o jumătate de litru de apă. Dă focul la intensitate medie și amestecă pentru a dizolva pudra. Adaugă sosul de soia, uleiul de susan și boy choy-ul gătit și fierbe totul la foc minim 15 minute.
- Fierbe tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau cum îi gătești de obicei.
- Feliază ceapa verde în inele subțiri. Îndepărtează bok choy-ul și împarte-l în patru boluri mari. Toarnă în fiecare bol supa cu dashi, împarte tăițeii și ciupercile în același mod și pune câte o jumătate de ou fiert. Presară cu ceapă verde și servește ramenul cald.
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

Taiței din grâu (ramen noodles) BIO Hakubaku 270g

Dashi No Moto S-10 Shimaya 100g

Ulei de susan OTT 320ml

Sos de soia Kikkoman 150ml

Ciuperci shiitake 4-5cm Tin Lung 100g