Salată thailandeză cu pui corcant

salata-pui-crocant

PREP 15M

GĂTIT 30M

GATA ÎN 45M

SPICY

CE TREBUIE SĂ CUMPERI

PENTRU 4 PORȚII:

  • 200 g orez
  • 350 g pulpe de pui file
  • sare
  • 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 mango copt
  • 4-5 castraveți dimensiune medie
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapă roșie, medie
  • 50 g alune sărate (arahide)
  • câteva frunze de mentă (5-8)
  • câteva frunze de busuioc (3-4)
  • câteva frunze de coriandru (5-8)
  • 1 limetă

PENTRU DRESSING:

  • 3 linguri sos de pește
  • 2 lingurițe de zahăr de palmier
  • sucul de la o jumătate de lime
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 cm rădăcină de ghimbir

CUM PREPARI

  • Pune la fiert 200 g de orez cu 350 ml de apă. Adaugă sare (opțional). Acoperă oala cu un capac, dă focul la minimum și lasă-l să fiarbă la foc mic pentru 18-20 de minute. Îndepărtează oala de pe foc și mai las-o câteva minute cu capacul pus înainte de servire. Pentru orez mai moale, adaugă la fierbere mai multă apă; pentru orez mai ferm, fierbe orezul în mai puțină apă.
  • Usucă pulpele de pui file cu șervețe și condimentează-le cu sare. Lasă-le deoparte 10 minute.
  • Pentru dressing amestecă sosul de pește cu zahărul de palmier și sucul de la o limetă stoarsă. Curăță și zdrobește mărunt cățelul de usturoi, curăță ghimbirul și taie-l bucățele și adaugă-le toate în dressing.
  • Încălzește la foc mare uleiul de floarea soarelui în tigaie sau în wok. Prăjește puiul 8-10 minute până se rumenește. Lasă-l să se răcească puțin și apoi feliază-l.
  • Între timp curăță mangoul, îndepărtează sâmburele și taie-l felii subțiri. Adaugă feliile în bolul de salată. Taie subțiri castraveții pe lungime și adaugă-i în bol.
  • Îndepărtează semințele și feliază ardeiul iute. Curăță ceapa și taie-o în felii subțiri. Adaugă ardeiul și ceapa în bol și amestecă totul cu dressingul.
  • Adaugă orezul și puiul în bol. Taie în bucăți mari alunele, frunzele de mentă, busuiocul, coriandrul și taie o limetă în bucăți medii. Transferă salata pe o tavă mare și împarte-o în patru porții egale. Ornează cu arahide, frunze proaspete și bucăți de limetă.

GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

mali-rice

Orez Jasmine Pandan MALI FLOWER 1kg

fish-sauce-squid

Sos de pește Squid 300ml

palm-sugar

Zahăr de palmier COCK 500g

wok-frying-pan

Tigaie wok ⌀35cm