Satay cu orez și turmeric

DE CE AI NEVOIE
PENTRU 4 PORȚII:
- 800 g file pulpe de pui dezosate
- o ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriță turmeric
- 200 g orez basmati
- 250 ml lapte de cocos
- sare
- 400 g fasole verde
- 3 tulpini ceapă verde
- 40 g serundeng
MARINADĂ:
- 4 căței de usturoi
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- 75 ml sos de soia dulce
→ Serundend e un ameste de fulgi de cocos, alune, ceapă prăjită, zahăr brun și diferite condimente. Serundeng adaugă savoare și textură preparatului.
CUM PREPARI
- Pentru marinadă curăță și taie usturoiul și ghimbirul. Amestecă-le cu sosul de soia.
- Tapează bucățile de pui cu un șervețel pentru a fi cât mai uscate, taie-le în bucăți de 2-3 cm, pune-le într-o pungă de plastic și toarnă marinadă peste. Pune-le deoparte pentru 15 minute.
- Curăță și taie mărunt ceapa și cei doi căței de usturoi. Înfierbântă o lingură de ulei într-o tigaie mare și prăjește ceapa și usturoiul până usturoiul începe să își schimbe culoarea. Adaugă turmeric și orezul basmati gătit și mai amestecă pe foc încă 5 minute.
- Toarnă laptele de cocos și încă 50 ml de apă în tigaie și adu totul la fierbere. Acoperă apoi tigaia cu un capac și gătește la foc mic încă 12 minute. Stinge focul și lasă tigaia acoperită pentru 15-20 de minute.
- Între timp înfige puiul pe bețe de frigărui. Înfierbântă o tavă tapetată cu ulei și frige frigăruile pentru 8-10 minute până carnea se prăjește bine.
- Într-o cratiță cu apă și puțină sare și opărește fasolea verde pentru 6-8 minute. Scurge-le de apă.
- Feliază ceapa verde în inele. Împarte orezul și fasolea verde la 4 farfurii. Presară serundeng și ceapă verde și servește cu frigăruile de pui (=satay). Condimentează cu sare după gust.
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

Turmeric pudra TOA 100g

Orez basmati r. AKASH 900g

Piper negru macinat TOA 90g

Lapte de cocos MAE PLOY 250ml

Sos de soia dulce ABC 275ml

Sos satay LKK 340g

Bete frigarui 12cm 100buc