Sukiyaki cu vită

DE CE AI NEVOIE
PENTRU 4 PORȚII:
- 150 g ciuperci Champignon brune
- 100 g ciuperci shiitake
- 100 g ciuperci enoki
- 200 g tofu
- 1 bok choy
- 6 morcovi
- 270 g tăiței udon
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 250g antricot
- sare
- piper
- sos de soia (opțional)
- 2 lingurițe de semințe de susan prăjite
PENTRU SUPĂ:
- 1½ l supă de vită
- 20 g pudră dashi
- 2 linguri oțet de orez
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri sake
CUM PREPARI
- Prepară mai întâi supa: pune supa de vită, pudra dashi, oțetul de orez, sosul de soia și sake într-o cratiță suficient de mare pentru toate ingredientele. Amestecă încet la foc mediu până la fierbere apoi lasă cratița la foc mic pentru încă 15 minute.
- Între timp prepară ciupercile: taie-le pe cele mari în jumătate și feliază ciupercile shiitake. Scurge apa de pe tofu și taie-l în cuburi de 1½ x 1½ cm. Taie bok choy-ul în fâșii groase de 4 cm. Curăță morcovii și taie-i în felii de 5 mm grosime.
- Fierbe tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, dar nu complet pentru că va fi nevoie de fierbere împreună cu alte ingrediente și în următorii pași.
- Într-o tigaie înfierbântă ulei de floarea-soarelui. Condimentează carnea cu sare și piper și prăjește-o 2 minute pe fiecare parte (pentru medium rare), scoate carnea și așaz-o apoi pe o farfurie și acoper-o cu o hârtie de staniol pentru 15 minute.
- Adaugă toate legumele, ciupercile și tăițeii în supă. Adu supa la fierbere și lasă apoi să mai fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute. Taie subțire carnea și adaug-o în supă.
- Servește sosul de soia și semințele de susan separat.
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

Condiment gust vită DASHIDA 100g

Tăiței udon BIO Hakubaku 270g

Sos de soia Kikkoman 150ml

Semințe de susan albe prăjite Yutaka 100g

Sake pentru gatit YUTAKA 200ml

Otet de orez CJW 500ml

Ciuperci shiitake 4-5cm Tin Lung 100g

Tofu Extra Firm Mori-Nu 349g

Piper negru macinat TOA 90g