Supă cu cocos și creveți

DE CE AI NEVOIE
PENTRU 4 PORȚII:
- 2 lingurițe sos de pește
- 40 ml supă de legume
- 80 ml apă de cocos
- 250 g păstăi de mazăre
- 4 castraveți mici
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 350 g creveți cruzi jumbo, curățați
- 2 tulpini ceapă verde
- 2 limete
- sare
- piper măcinat
PENTRU PASTĂ DE CURRY VERDE:
- 4 căței de usturoi
- 2 cm rădăcină de ghimbir
- 30 g coriandru verde
- 30 g busuioc
- 6 chili verzi
→ Dacă nu ai suficient timp poți folosi o pasta de curry verde gata preparată.
→ Poți face acest preparat mai sățios adăugând tăiței de orez. De asemenea, poți înlocui creveții cu tofu sau carne de pui.
CUM PREPARI
- Prepară mai întâi pasta verde de curry. Curăță și taie mare cățeii de usturoi și ghimbirul. Taie mărunt frunzele de coriandru și busuioc. Îndepărtează semințele și taie în bucăți mari ardeii chili verzi. Mărunțește într-un blender aceste ingrediente pentru a forma o pastă fină.
- Prăjește pasta 1-2 minute într-o tigaie până capătă aromă. Adaugă sosul de pește și apa de cocos și amestecă bine. Adu totul până la fierbere, apoi dă focul la minimum.
- Pregătește mazărea și taie castraveții pe lungime în patru.
- Într-o tigaie înfierbântă ulei de floarea-soarelui și prăjește castraveții 2-3 minute până se rumenesc puțin.
- Adaugă păstăile de mazăre în supă și fierbe-le până se înmoaie.
- Taie ceapa verde în inele. Amestecă zeama de la o limetă în supă. Împarte supa la patru boluri, adaugă la fiecare castraveți și creveți și ornează cu ceapă verde, coriandru și busuioc. Adaugă după gust sare și piper. Taie restul limetelor în bucăți și servește-le alături de supă.
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

Sos de peste Squid 300ml

Apa de cocos pura Chaokoh 330ml

Creveti Vannamei decorticati 31/40 1kg

Pasta curry verde Mae Ploy 400g

Piper negru macinat TOA 90g