Supă de colțunași wonton cu creveți

Reteta supa de coltunasi wonton cu creveti by Taste of Asia

PREP 10M

GĂTIT 30M

GATA ÎN 40M

NON SPICY

CE TREBUIE SĂ CUMPERI

PENTRU SUPĂ:

  • 4-5 căni bază de supă (stock)
  • 1 pachet ramen noodles (tăiței din grâu)
  • 2 ciuperci shiitake
  • 4 felii subțiri de ghimbir
  • 2 căței de usturoi
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 linguri sos de soia light
  • 2 linguri sos de pește
  • 2 bok choy/pak choy
    (se poate înlocui cu spanac sau varză chinezească)

PENTRU COLȚUNAȘII WONTON:

  • 30 foi wonton
  • 500g carne tocată
  • 500g creveți tocați
  • 1 lingură vin de gătit
  • 1 lingură sos de soia light
  • 1 lingură ulei de susan
  • ½ lingură amidon de porumb
  • 1 linguriță zahăr

CUM GĂTEȘTI

  • Într-un recipient mare se combină toate ingredientele pentru colțunașii wonton, mai puțin foile. Se amestecă bine printr-o mișcare circulară până când se omogenizează.
  • Se ia o linguriță de umplutură și se poziționează în centrul foii wonton. Se umezesc colțurile cu puțină apă și se aduc împreună pentru a forma un mic săculeț.
  • După prepararea colțunașilor, se trece la supa propriu-zisă: într-un vas se pun baza de supă, ghimbirul, ceapa verde, ciupercile shiitake și usturoiul. Se pune pe foc și se acoperă. În momentul în care apa începe să fiarbă, compoziția se asezonează cu sos de soia și sos de pește, după gust.
  • După cca. 5-10 minute, se scot toate ingredientele solide și se adaugă bucățile de bok choy, tăiate fâșii pe verticală. Se fierb 2 minute, se scot, iar în locul lor se vor pune colțunașii. Îi lăsăm și pe aceștia să fiarbă cca. 4-6 minute, sau pur și simplu până când încep să se ridice la suprafață.
  • Separat se prepară tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Pentru servire, în fiecare bol se va pune o porție de tăiței și bok choy, iar peste acestea se va turna supa, împreună cu colțunașii wonton. Deasupra se poate presăra ceapă verde, pentru decor.
Reteta Pui Tikka Masala by Taste of Asia