Tăiței prăjiți în stil Sichuan

DE CE AI NEVOIE
PENTRU 4 PORȚII:
- 200 g pulpe de pui dezosate
- sare
- 15 g făină de mălai
- 300 g tăiței cu ou
- 300 g broccolini
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 castravete
- 3 tulpini ceapă verde
PENTRU SOS SICHUAN:
- 1 linguriță fulgi de chili
- 1 linguriță pudră 5 spice
- 1 linguriță oțet de orez
- 2 lingurițe sos de soia light
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei chili
- 1 lingură zahăr
→ Poți să-ți faci singur propriul condiment 5 spices personalizat. În cultura asiatică acesta conține de obicei piper Sichuan, semințe de fenicul, anason stelat, cuișoare și scorțișoară.
CUM PREPARI
- Tapează pulpele de pui cu un șervețel pentru a fi cât mai uscate. Taie-le bucăți mai mici și condimentează cu sare. Presară făină de mălai pe o farfurie și “îmbracă pulpele de pui”.
- Pentru a pregăti sosul Sichuan amestecă într-un bol fulgi de chili, condimentul 5 spices, oțetul de orez și sosul de soia. Curăță usturoiul, curăță de semințe chiliul (dacă dorești) și taie-le mărunt. Adaugă-le în bolul de sos, adaugă zahăr și amestecă bine.
- Urmează instrucțiunile pentru a fierbe tăițeii. Lasă-i la scurs.
- Taie broccoliniul în jumătate pentru a se fierbe mai repede. Dacă folosești broccoli, taie-l în bucăți mai mici.
- Înfierbântă la foc mare ulei de floarea soarelui într-o tigaie și prăjește puiul până se rumenește 3 minute. Adaugă tăițeii și broccoli(ni), toarnă sosul Sichuan și prăjește-le toate amestecând 4-6 minute.
- Feliază subțire castravetele și taie ceapa verde în inele. Împarte tăițeii la patru farfurii, servește cu castraveți și ornamentează cu ceapă verde.
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA

Faina de porumb Pan 1kg

Taitei din grau cu ou (ramen noodles) SP 500g

Fulgi de chili TRS 100g

Otet de orez negru Chingkiang 550ml

Amestec 5 condimente LOBO 65g

Sos de soia premium light LKK 500ml
GĂSEȘTI LA TASTE OF ASIA PENTRU 5 SPICES

Pudra piper sichuan BWZ 30g

Fenicul macinat TOA 70g

Cuisoare intregi TOA 60g

Anason stelat TOA 30g

Scortisoara macinata TOA 70g