Tteokbokki

Reteta Tteokbokki by Taste of Asia

PREP 10M

GĂTIT 15M

GATA ÎN 30M

SPICY

CE TREBUIE SĂ CUMPERI

  • 4 căni de apă
  • 500g rice cake
  • 7 bucăți de anșoa uscate, fără cap și intestine
  • 10g de alge kombu
  • 5 linguri pastă de ardei iute Gochujang
  • 1 lingură fulgi de ardei iute Gochugaru
  • 1 ligură de zahăr
  • 3 cepe verzi, tăiate în bucăți de 7-8 cm
  • 2 ouă fierte tari, decojite (opțional)
  • 200g de fish cake (opțional)
  • 120g tăieței de grâu, ramen (opțional)

CUM GĂTEȘTI

  • Se adaugă apa, bucățile de anșoa uscate și alga kombu într-o oală mică sau o tigaie.
  • Se fierb timp de 15 minute la foc mediu, fără capac.
  • Între timp, într-un bol mic se amestecă pasta de ardei iute cu fulgi de ardei iute și zahărul.
  • Se înlătură bucățile de anșoa și alge kombu din apă și se adaugă în locul lor rice cake, amestecul din bol, ceapa verde, ouăle fierte tari și bucățile de fish cake.
  • Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, atunci când apa începe să fiarbă. Se amestecă până când rice cake-urile devin moi, iar sosul se îngroașă și arată lucios. În total, compoziția trebuie să stea pe foc între 10 și 15 minute. Aici se pot adăuga opțional tăiețeii ramen. Dacă rice cake-urile nu sunt suficient de moi, se adugă apă și se amestecă până acestea se înmoaie.
  • Se ia de pe foc și se servește fierbinte.
Reteta Pad Thai by Taste of AsiaReteta Pui Tikka Masala by Taste of Asia