Alge uscate, alge japoneze (wakame, nori, kombu), alte alge marine sau „alge de mare”, cum mai sunt numite, dar și tofu prăjit, soia și katsuobushi (bonito flakes) – toate aceste ingrediente cu specific asiatic fac parte din oferta noastră și așteaptă să fie descoperite.
Sigur că poate te întrebi ce este katsuobushi sau ce sunt algele marine. Îți spunem noi pe scurt, în cele ce urmează:
Algele marine, fie că vorbim de wakame, nori sau kombu, sunt alge comestibile. Acestea se comercializează de regulă uscate, murate în oțet sau uscate și tăiate fâșiuțe subțiri. Pot fi consumate în salate, ca parte din supele asiatice, peste couscous sau alături de orez și aduc numeroase beneficii organismului uman. Sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de fibre alimentare și peste 70 de minerale, favorizează schimburile de substanțe din corp și întăresc sistemul imunitar.
Katsuobushi (bonito flakes) este denumirea comună a tonului vârgat (bonita sau bonito) afumat și uscat. În funcție de gradul de prelucrare și procesul tehnologic folosit, acesta poate avea mai multe denumiri. Este un ingredient esențial în prepararea supei Dashi (fondul de bază al bucătăriei japoneze), alături de algele kombu. Se comercializează sub formă de fâșii foarte subțiri (hanakatsuo), de culoare roz-brună, dar și sub formă de fâșii mai mari și mai groase (kezurikatsuo). Cele subțiri sunt folosite de obicei ca topping pentru diverse preparate japoneze, iar cele groase – pentru prepararea supei Dashi.
Indiferent dacă abia acum vrei să experimentezi gusturile inconfundabile și aromele neobișnuite ale bucătăriei asiatice sau ești deja un adevărat fan, te invităm să consulți catalogul nostru online și să îți comanzi produsele preferate. Ți le livrăm direct din stoc, în termen de 24–48 de ore.