Sosul de pește este folosit cu precădere în bucătăria thailandeză și în cea vietnameză, însă este cunoscut și în alte bucătării ale lumii. În thailandeză este numit „nam plah” și în traducere înseamnă literalmente „apă de pește”. Indiferent că îl numesc nahm pla, shottsuru (în Japonia), nuoc mam (în Vietnam), patis (în Filipine), Worcestershire (în Anglia) sau kecap (în Indonezia), sosul de pește și stridii este un ingredient important pentru majoritatea bucătăriilor lumii. Acesta aduce fiecărui preparat în care este folosit o savoare cu totul specială, ținând loc și de sare, iar dacă îți faci griji că se va simți prea pregnant gustul de pește, află că izul de pește se evaporă în timpul preparării termice, lăsând în urmă un gust inconfundabil pe care trebuie să îl încerci.
Sosul de pește este de fapt sucul extras din carnea peștelui printr-un proces de sărare și fermentare, iar pentru producția sosului de pește și stridii se folosesc de regulă pești mici precum anșoa sau krill, dar și alte specii de pești de dimensiuni mici care nu au valoare comercială deosebită.
În magazinul nostru online găsești numeroase sosuri de pește și stridii, ideale atât pentru utilizarea în propria ta bucătărie de acasă, dar și pentru utilizarea în industria HoReCa. Ți le punem la dispoziție atât în cantitate mică de 300 ml, dar și în cantități de până la 4,5 litri, astfel încât, indiferent că ești pasionat de gastronomia asiatică și vrei să experimentezi rețete cu sos de pește sau deții un business, să îți poți achiziționa oricând cantitatea dorită.
Orez prăjit, risotto, paella sau orice alte mâncăruri pe bază de orez, supe, tocănițe, marinade pentru carne, fructe de mare și legume, dar și alte feluri de mâncare la care poate nu te-ai gândit pot beneficia de aroma deosebită a sosului de pește. Adăugat în mâncare, sosul de pește transformă radical orice preparat. Nu ne crede pe cuvânt – testează-l și tu și spune-ne apoi părerea ta!