Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!

Noodles și noodles instant

Noodles (tăiței) instant - cea mai iubită mâncare asiatică
FILTREAZĂ
icon_price
Alege după
Preț
icon_brand
Alege după
Brand
-
Alege după
Tip produs
-
Alege după
Bucătărie
-
Alege după
Țara de origine
-
Alege după
Tip alergeni

Noodles (tăiței) instant – cea mai iubită mâncare asiatică

Noodles sau tăițeii instant sunt probabil cea mai consumată mâncare asiatică în zilele noastre, sunt ideali ca masă de prânz sau cină și se prepară extrem de rapid, în doar câteva minute, prin simpla adăugare de apă fierbinte peste ei. Ca ingrediente primare, tăițeii instant (instant noodles) pot conține grâu, hrișcă sau orez, dar mai nou pot fi obținuți și din cartof dulce sau fasole.

Aceștia au devenit de-a lungul timpului un aliment de bază pentru asiatici și se consumă cu legume fierte sau într-o supă de pui. În zilele noastre, combinațiile de arome sunt nelimitate și există numeroase tipuri de mâncăruri bazate pe noodles, un exemplu renumit și iubit de către consumatori fiind supa ramen (ramen instant), ce presupune alăturarea a mai multor ingrediente alături de noodles.

Scurt istoric al tăițeilor instant (instant noodles)

Noodles sau tăițeii instant au fost inventați de Momofuku Ando și au fost comercializați pentru prima dată sub numele de Chikin Ramen în 1958, în Japonia, și au ajuns în China de abia în anul 1964. La momentul respectiv (în 1964), Beijing Food Factory a încercat să folosească ulei de rață în procesul de prăjire al tăițeilor, dar nu au reușit, iar patru ani mai târziu tăițeii instant au fost reinventați de Shanghai YiMing Fourth Food Factory. Aceștia au folosit în prima fază tehnologia prin înaltă presiune pentru a produce aproape 2 milioane de pachete de tăiței instant pentru consumul poporului chinez, ca mai apoi, între 1978–1980, cu ajutorul oamenilor de știință, să îi producă cu tehnologii exclusive, dedicate în totalitate procesării și producerii tăițeilor instant.

Deși un aliment foarte vechi, tăițeii instant (noodles) sunt și în zilele noastre o sursă importantă de nutriție pentru asiatici, devenind din ce în ce mai populari și în alte zone ale lumii. Noi îți punem la dispoziție o gamă vastă de tăiței instant (instant noodles) și ramen instant, interpretate sub multiple forme delicioase, astfel încât să fie pe plac atât vegetarienilor, cât și iubitorilor de carne.

Întrebări frecvente

Cum se prepară noodles?
Prepararea noodles este un proces destul de simplu și rapid, care poate fi realizat în câțiva pași simpli. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați noodles în apă fiartă și să-i lăsați la fiert timp de aproximativ 2–5 minute. După acest interval, scurgeți pastele și clătiți-le cu apă rece. Apoi adăugați sosul dorit și ingredientele preferate (carne, legume, ou, tofu) și serviți preparatul cât este încă cald.
Pot găti noodles instant în cuptorul cu microunde?
Noodles instant sunt un tip de paste făinoase subțiri, uscate și pre-gătite, care pot fi gătite rapid și ușor într-o tigaie, într-un bol de apă fierbinte sau într-un cuptor cu microunde. Acestea sunt populare în special în bucătăria asiatică și sunt adesea comercializate sub denumirea de "ramen" sau "mie instant". Noodles instant sunt de obicei vândute în pachete sau pungi și conțin, pe lângă pastele uscate, o varietate de condimente și arome, cum ar fi praf de legume, sosuri, uleiuri și arome de carne. Unele pachete pot include și aditivi precum carne uscată sau legume deshidratate.