Noodles sau tăițeii instant sunt probabil cea mai consumată mâncare asiatică în zilele noastre, sunt ideali ca masă de prânz sau cină și se prepară extrem de rapid, în doar câteva minute, prin simpla adăugare de apă fierbinte peste ei. Ca ingrediente primare, tăițeii instant (instant noodles) pot conține grâu, hrișcă sau orez, dar mai nou pot fi obținuți și din cartof dulce sau fasole.
Aceștia au devenit de-a lungul timpului un aliment de bază pentru asiatici și se consumă cu legume fierte sau într-o supă de pui. În zilele noastre, combinațiile de arome sunt nelimitate și există numeroase tipuri de mâncăruri bazate pe noodles, un exemplu renumit și iubit de către consumatori fiind supa ramen (ramen instant), ce presupune alăturarea a mai multor ingrediente alături de noodles.
Noodles sau tăițeii instant au fost inventați de Momofuku Ando și au fost comercializați pentru prima dată sub numele de Chikin Ramen în 1958, în Japonia, și au ajuns în China de abia în anul 1964. La momentul respectiv (în 1964), Beijing Food Factory a încercat să folosească ulei de rață în procesul de prăjire al tăițeilor, dar nu au reușit, iar patru ani mai târziu tăițeii instant au fost reinventați de Shanghai YiMing Fourth Food Factory. Aceștia au folosit în prima fază tehnologia prin înaltă presiune pentru a produce aproape 2 milioane de pachete de tăiței instant pentru consumul poporului chinez, ca mai apoi, între 1978–1980, cu ajutorul oamenilor de știință, să îi producă cu tehnologii exclusive, dedicate în totalitate procesării și producerii tăițeilor instant.
Deși un aliment foarte vechi, tăițeii instant (noodles) sunt și în zilele noastre o sursă importantă de nutriție pentru asiatici, devenind din ce în ce mai populari și în alte zone ale lumii. Noi îți punem la dispoziție o gamă vastă de tăiței instant (instant noodles) și ramen instant, interpretate sub multiple forme delicioase, astfel încât să fie pe plac atât vegetarienilor, cât și iubitorilor de carne.