Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!

Orez basmati și jasmine

Filtrează după:
|
FILTREAZĂ
icon_price
Alege după
Preț
icon_brand
Alege după
Brand
-
Alege după
Tip produs
-
Alege după
Bucătărie
-
Alege după
Țara de origine
-
Alege după
Tip alergeni
Cod: 1213 | În stoc
41,00 lei
Cod: 1210 | În stoc
21,50 lei
Cod: 1206 | Ultimele 3 kg
36,00 lei
Cod: 1202 | În stoc
400,00 lei
Cod: 1204 | În stoc
270,00 lei
Cod: T102 | În stoc
25,00 lei
Cod: 1203 | Indisponibil
41,00 lei
Cod: T101 | Indisponibil
17,00 lei
Cod: T103 | Indisponibil
16,00 lei

Orez jasmine vs orez basmati – care este diferența între cele două soiuri de orez

Există peste 40.000 de soiuri de orez cultivate în întreaga lume – de la orez pentru sushi, la orez brun, negru sau roșu, orez cu bob rotund sau cu bob lung. Ne concentrăm astăzi asupra a două dintre cele mai populare sortimente cu bob lung: orezul jasmine și orezul basmati.

Pentru mulți, toate tipurile de orez par la fel, însă în realitate fiecare soi are particularitățile sale, iar jasmine și basmati nu fac excepție. În primul rând, orezul jasmine provine din Thailanda, în timp ce orezul basmati este originar din India și Pakistan. Ambele sunt soiuri cu bob lung, ceea ce înseamnă că nu sunt cele mai potrivite pentru pilafuri – se fierb astfel încât boabele să rămână întregi și să nu se lipească.

Totuși, orezul jasmine are o textură mai moale și ușor lipicioasă după gătire, în timp ce boabele de orez basmati se desfac frumos și rămân separate, nefiind deloc lipicioase.

De asemenea, orezul basmati se recomandă a fi lăsat la înmuiat înainte de fierbere, în timp ce pentru jasmine este suficientă o simplă clătire pentru eliminarea amidonului în exces.

Comandă orez jasmine și orez basmati online

Indiferent dacă preferi orez jasmine sau orez basmati, le găsești pe amândouă în magazinul nostru online, alături de alte ingrediente și condimente asiatice, astfel încât să îți poți prepara rețetele preferate oricând dorești.

Ține cont că, din punct de vedere nutrițional, ambele soiuri sunt sărace în grăsimi. Comparativ cu alte cereale, conțin proteine de calitate superioară, apropiate valoric de cele ale oului. Totuși, orezul basmati are un indice glicemic mai mic (59), față de orezul jasmine (89), fiind astfel o opțiune mai bună pentru persoanele cu diabet sau care urmăresc un regim alimentar cu control al glicemiei.

Întrebări frecvente

Ce pot găti cu orez jasmine - rețete?
Orezul Jasmine este un tip de orez cu bob lung și aromă florală, folosit în mod tradițional în bucătăria asiatică. Acesta poate fi folosit într-o varietate de preparate culinare. Curry cu legume și orez Jasmine, tocană de pui cu orez, pilaful și sushi sunt doar câteva dintre cele mai apreciate rețete.
Cu ce este diferit orezul basmati de orezul clasic?
Orezul basmati se diferențiază de orezul clasic, cel pe care-l cunoaștem cu toții prin forma, aroma, textura, culoarea, originea și modul în care poate fi folosit. Orezul basmati este considerat mai prețios și mai scump decât orezul clasic, datorită aromei sale distincte și a procesului mai îndelungat de cultivare și recoltare.