Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!

Orez și făină

Făină de orez, orez japonez, basmati, thai și alte tipuri de orez
FILTREAZĂ
icon_price
Alege după
Preț
icon_brand
Alege după
Brand
-
Alege după
Tip produs
-
Alege după
Bucătărie
-
Alege după
Țara de origine
-
Alege după
Tip alergeni

Făină de orez, orez japonez, basmati, thai și alte tipuri de orez


Orezul este un aliment de bază în dieta asiatică, dar și pentru mai bine de jumătate din populația lumii. Orezul are multe proprietăți unice – se gătește și se digeră ușor, abundă în substanțe nutritive și compuși benefici pentru sănătate, având chiar și proprietăți hipoalergenice în funcție de sortiment. Există peste 40.000 de soiuri de orez de diferite forme, dimensiuni, texturi, arome și culori, dintre care noi îți punem la dispoziție soiuri precum orez jasmine, orez basmati, orez thai, orez cu bob lung, orez brun, cât și alte tipuri de orez, dar și făină de orez și alte tipuri de făină.


Fie că discutăm de mic dejun, de prânz sau de cină, orezul sau făina de orez își găsesc locul în nenumărate rețete – de la banalul orez cu lapte, la clătite din făină de orez sau orez cu legume.


Comandă numeroase tipuri de orez și făină de orez sau alte făinuri


Orezul și făina sunt ingrediente aparent banale, dar considerate de bază în bucătărie, indiferent că faci feluri principale de mâncare, prăjituri sau fel de fel de deserturi. Cu ajutorul lor poți experimenta atât rețete din bucătăria asiatică, dar și din alte bucătării ale lumii, bucurându-te în același timp de beneficiile lor pentru sănătate, chiar dacă ai intoleranță la gluten sau boala celiacă, pentru că nu conțin gluten.


Făina de orez, de exemplu, poate să înlocuiască cu succes făina de grâu și poate fi folosită în orice produs de patiserie. Are un conținut mai mare de fibre, este ideală inclusiv pentru prepararea mâncărurilor pentru bebeluși, fiind un aliment sigur pentru toată familia, cu multiple beneficii pentru organism.


Așadar, indiferent că gătești des cu orez și cu alte tipuri de făină în loc de făina de grâu sau vrei să experimentezi noi rețete cu făină de orez, te invităm să consulți oferta noastră. Îți livrăm produsele direct din stoc, în termen de 24–48 de ore.


Orezul pentru sushi – ingredientul principal pentru un preparat desăvârșit


Toate tipurile de sushi necesită orez condimentat în prepararea lor, orice rețetă de sushi având la bază acest ingredient, bineînțeles, pregătit într-un anume mod. În magazinul nostru online îți punem la dispoziție atât orez pentru sushi 900 grame, cât și la 10 kilograme, care poate fi folosit cu succes în restaurante sau alte business-uri din HORECA.


Dacă în trecut răspunsul la întrebarea „unde găsesc orez pentru sushi” era în magazinele cu specific asiatic, acum găsești orez pentru sushi online, la doar câteva click-uri distanță. Nu îți rămâne decât să îl comanzi alături de alte ingrediente și accesorii necesare pentru a prepara sushi, să afli cum se prepară orezul pentru sushi și să savurezi cu plăcere.


Ce reprezintă orezul pentru sushi


Majoritatea cred că termenul „sushi” se referă la peștele care este folosit pentru prepararea acestei rețete, însă în realitate acesta se referă la orezul folosit pentru sushi. În restaurantele cu specific japonez în care se prepară sushi, acesta este denumit „shari” sau „sumeshi” (originea cuvântului „shari” referindu-se la rămășițele lui Buddha), însă cei mai mulți preferă să îi spună „orez de sushi”.


Orezul folosit pentru prepararea sushi este cel cu bob rotund, acesta fiind cel mai indicat, iar ingredientul vedetă în prepararea unui sushi desăvârșit este oțetul. În trecut, bucătarii japonezi foloseau oțet din vin roșu pentru a prepara sushi pentru că era mai bogat în aminoacizi și aroma era mai blândă față de oțetul din orez, care este folosit preponderent astăzi. Oțetul din vin roșu este folosit și în prezent de către unii bucătari asiatici, culoarea fiind poate neobișnuită în zilele noastre, însă gustul acestuia este mult mai bun decât cel al orezului pentru sushi gătit cu oțet din orez, mai ales în combinație cu un pește gras precum tonul.


Orez jasmine vs orez basmati – care este diferența între cele două soiuri de orez


Există peste 40.000 de soiuri de orez care se cultivă pe tot globul – de la orez pentru sushi, la orez brun, orez negru sau orez roșu, orez cu bob rotund sau cu bob lung, însă ne concentrăm astăzi atenția pe două dintre cele mai comune sortimente de orez cu bob lung, mai exact orezul jasmine și cel basmati.


Pentru majoritatea, sortimentele de orez par la fel, însă în realitate fiecare soi de orez este diferit în felul lui, iar orezul jasmine și cel basmati nu fac excepție de la asta. Înainte de toate, află că orezul jasmine provine din Thailanda, în timp ce orezul basmati provine din India și Pakistan. Ambele soiuri de orez fac parte dintre cele cu bobul lung, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt indicate neapărat pentru pilafuri, ele fierbându-se astfel încât bobul să rămână întreg și să nu se lipească. Cu toate astea, orezul jasmine are o textură ceva mai moale și ușor lipicioasă după fierbere, față de orezul basmati, ale cărui boabe se desfac frumos după preparare termică, nefiind deloc lipicioase.


De asemenea, orezul basmati este indicat a fi lăsat la înmuiat înainte de fierbere, pe când pentru orezul jasmine se poate sări peste acest pas – are nevoie doar de câteva clătiri rapide pentru a elimina excesul de amidon.


Comandă orez jasmine și orez basmati online


Indiferent că preferi orez jasmine sau orez basmati, noi ți le punem la dispoziție pe amândouă în magazinul nostru online, împreună cu alte ingrediente și condimente asiatice, astfel încât să îți poți prepara rețetele favorite oricând dorești.


Ține cont, atunci când alegi între orez basmati și orez jasmine, că din punct de vedere nutrițional, ambele soiuri sunt sărace în grăsimi, iar prin comparație cu celelalte cereale conțin proteine de calitate superioară, apropiindu-se de valorile proteice ale oului. Totuși, orezul basmati are un indice glicemic mai mic (59) față de orezul jasmine (89), fiind o opțiune mai bună pentru diabetici, de exemplu.


Știai că există peste 40.000 de tipuri de orez?


Da, ai citit bine. Peste 40.000 de varietăți distincte de orez sunt cultivate pe întreg globul, orezul fiind unul dintre alimentele de bază în bucătăria asiatică, dar și în alte bucătării ale lumii. În magazine se găsesc multe sortimente – de la orez pentru sushi, la orez roșu sau negru, delicioasele soiuri de orez basmati și orez jasmine, care sunt soiuri cu bob lung (sau „orez bob cu bob”, cum mai este denumit orezul cu bob lung), dar și alte tipuri de orez.


Noi îți punem la dispoziție în magazinul nostru online numeroase tipuri de orez. Poți opta pentru orez glutinos, orez alb, orez cu bob lung, orez konjac, dar și pentru orez prefiert. Durata de fierbere diferă în funcție de varietate, fiecare tip de orez fiind potrivit pentru anumite preparate.


Tipuri de orez și ce preparate poți găti cu ele


În funcție de ceea ce îți dorești să prepari, poți opta pentru un anume tip de orez. De exemplu, orezul cu bob scurt este potrivit pentru risotto, pentru celebrul pilaf sau pentru orez cu lapte, putând fi adăugat și la sarmale sau perișoare. Datorită conținutului mare de amidon, acesta are o textură cremoasă.


Orezul prefiert poate fi folosit la paella, la garnituri, dar și la pilafuri. Acesta este supus unui tratament cu vapori de apă, care îi conferă o culoare ușor gălbuie, dar și o fierbere extrem de rapidă.


Orezul glutinos poate fi folosit la prepararea mâncărurilor asiatice dulci, fiind frecvent servit în restaurantele cu specific asiatic, iar orezul cu bob mediu (Arborio, Valencia ori Carnaroli) conține mai mult amidon decât cel cu bob lung, dar mai puțin decât orezul cu bob scurt – acesta devenind cremos în timpul gătirii și strângându-se în bulgărași pe măsură ce se răcește.

Întrebări frecvente

Care sunt beneficiile consumului de orez?
Consumul de orez oferă o multitudine de beneficii, printre care se numără aportul de energie și nutrienți esențiali, ajutând la menținerea unei greutăți sănătoase și a unui nivel adecvat de glucoză în sânge. De asemenea, orezul contribuie la o dietă echilibrată și poate fi preparat în mai multe feluri.
Cum se prepară orezul?
Orezul se poate pregăti prin fierbere, aburire, prăjire sau coacere.