Coreenii adoră carnea în general, așa că după ce ies de la serviciu se duc cu colegii la cină și „la un păhărel”, iar preparatul cel mai potrivit după o zi plină de activități este „dalk bulgogi”. „Dalk” înseamnă „pui” și „bulgogi” înseamnă „carne preparată la grătar”, iar dacă nu vă place carnea roșie, atunci „dalk bulgogi” este preparatul portrivit pentru dumneavoastră! Acesta merge foarte bine cu „soju” (alcool preparat din orez), „maekju” (bere) sau amestecul acestora, „somaek”.
„Dalk bulgogi” este ușor de pregătit și puteți să marinați carnea după gust sau să o preparați în stilul coreean, folosind ingrediente ca: sos de soia, gochujang (pastă de chilli), ssamjang (pastă vegetală picantă) sau doenjang (pastă de soia). Pe de altă parte, coreenii afirmă că „dalk bulgogi” este cel mai delicios dacă este consumat cu o frunză de salată! Frunza de salată este umplută cu carnea de pui, diferite „banchan” (garnituri coreene) sau alte verdețuri, iar „pachețelul” se numește „ssam”.