Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Dakjjim
Proveniență
Coreea
Timp preparare
60 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4

Dakjjim

닭찜

Proveniență
Coreea
Timp preparare
60 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4
În coreeană "dalk" înseamnă pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a înăbuși". În cazul acestui preparat, "jjim" înseamnă "a înăbuși", căci dacă traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui înăbușită". Acest preparat este pregătit cu multe legume diferite care sunt gătite într-un sos dulce-picant care conține sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apă, usturoi și ghimbir. Mulți preferă însă morcovii și cartofii.
De asemenea, se adaugă și tăiței de cartof dulce pentru un gust mai dulce și bogat. Este pregătit în multe regiuni, dar cel mai popular este cel pregătit în regiunea Andong, deoarece acolo puiul este gătit mai mult timp și astfel va conține mai puțină grăsime, dar va căpăta și un gust mai plăcut. Preparatul mai este cunoscut și sub numele de "jiim dalk". "Dalk jiim" este un preparat perfect de servit cu orez pentru prânz sau cină.

Ingrediente

Pași de preparare

1
Tăițeii de cartof dulce se pun într-un bol cu apă.
2
Pieptul de pui se taie în bucăți de mărime egală.
3
Se prepară sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb și zahăr brun. Se amestecă și se pune deoparte.
4
› Se pregătesc legumele. Cartofii se curăță și se taie în cuburi. Ceapa, castraveții și morcovul se curăță și se feliază. Ardeii iuți, ciupercile, ceapa verde se taie în bucăți.
› Părțile albe de la ceapa albă se taie subțire în fâșii și se pun într-un bol cu apă rece pentru [cooked-timer minutes="10"]10 minute[/cooked-timer]. Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie mărunt.
5
Se pune o lingură de ulei în wok. Dacă doriți puteți folosi ulei cu chili. Se sotează pieptul de pui cam [cooked-timer minutes="3-4"]3-4 minute[/cooked-timer], apoi se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se amestecă un minut.
6
› Se adaugă cartofii, sosul și 500 ml de apă. Se țin pe foc [cooked-timer minutes="10"]10 minute[/cooked-timer], cu capacul pus.
› Se adaugă ceapa și morcovul și se gătește încă [cooked-timer minutes="10"]10 minute[/cooked-timer], fără capac.
7
Se adaugă tăițeii scurși de apă, ardeii iuți, ciupercile și castraveții.
8
Se ține pe foc încă [cooked-timer minutes="7-10"]7-10 minute[/cooked-timer], amestecând din când în când, până când tăițeii devin translucizi și lichidul s-a îngroșat.
9
Se transferă pe o farfurie sau într-un bol și se ornează cu fâșii de ceapă verde și semințe de susan.

Produse recomandate