În coreeană "dalk" înseamnă pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a înăbuși". În cazul acestui preparat, "jjim" înseamnă "a înăbuși", căci dacă traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui înăbușită". Acest preparat este pregătit cu multe legume diferite care sunt gătite într-un sos dulce-picant care conține sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apă, usturoi și ghimbir. Mulți preferă însă morcovii și cartofii.
De asemenea, se adaugă și tăiței de cartof dulce pentru un gust mai dulce și bogat. Este pregătit în multe regiuni, dar cel mai popular este cel pregătit în regiunea Andong, deoarece acolo puiul este gătit mai mult timp și astfel va conține mai puțină grăsime, dar va căpăta și un gust mai plăcut. Preparatul mai este cunoscut și sub numele de "jiim dalk". "Dalk jiim" este un preparat perfect de servit cu orez pentru prânz sau cină.