Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Pajeon
Proveniență
Coreea
Timp preparare
30 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4

Pajeon

파전

Proveniență
Coreea
Timp preparare
30 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4
Pajeon este un preparat coreean simplu, dar sățios. Se numește "pajeon", deoarece "pa" înseamnă "ceapă verde" și "jeon" înseamnă "plăcintă". Așadar, pajeon este o placintă coreeană cu ceapă verde, dar mulți compară preparatul și cu omleta.
În Coreea există diferite tipuri de "jeon": cu kimchi, cu carne de vită sau de porc, cu fructe de mare și cu diferite legume. De asemenea, fiecare regiune este reprezentată de un alt "jeon".

Coreenii consideră pajeonul ca un "anju", adică garnitură care va avea un gust și mai bun dacă va fi consumată cu un pahar de makkoli (vin din orez). Pe lângă makkoli, preparatul mai este servit și cu sos de soia sau chiar puțin oțet, pentru că, datorită acestora, va avea un gust și mai bogat.

Ingrediente

Ingrediente sos

Pași de preparare

Pas 1
1
Într-un bol mare se amestecă mixul de pajeon, apa și ouăle până se obține o compoziție omogenă. Se mai poate adăuga apă dacă amestecul pare prea gros.
Legătura de ceapă verde se toacă, iar jumătate se adaugă în compoziție. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă deoparte pentru 10-15 minute.

Pas 2
2
Se încinge o tigaie la foc mediu și se adaugă puțin ulei și se toarnă un sfert din compoziție în tigaie.
Pas 3
3
Se presară bucăți de ceapă verde.
Pas 4
4
Se rumenește și apoi se întoarce pe partea cealaltă.
Pas 5
5
Înainte de a servi pajeon, acestea se porționează și se serversc calde.