Tăițeii sau fideaua de orez se află printre cele mai consumate alimente în China, devenind din ce în ce mai cunoscuți și folosiți în toate bucătăriile lumii. Principalul soi de orez folosit pentru producerea tăițeilor de orez se numește „indica”, acesta fiind cultivat pe scară largă în sudul Chinei datorită adaptabilității la condițiile meteorologice locale. Totuși, se pot obține tăiței din orez și din soiul „japonica”. Primul soi este preferat celui de-al doilea pentru că are un conținut mai mare de amiloză (un tip de amidon), ceea ce permite prelucrarea mai ușoară în procesul de producție.
Dacă ești fan mâncare asiatică, tăițeii din orez sunt excelenți. Sunt recomandați chiar și pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau boala celiacă, se pregătesc extrem de ușor și pot fi incluși în nenumărate rețete chinezești. În magazinul nostru online îți punem la dispoziție o gamă vastă de tăiței și fidea din orez din care poți alege. Tăiței din orez brun, tăiței din orez subțiri (vermicelli), tăiței din orez mai groși, plați sau rotunzi – pe toți îi găsești în oferta noastră!
Tăițeii din orez au apărut în timpul dinastiei Qin (259–210 î.Hr.) și sunt consumați de mai bine de 2000 de ani în China. Populația din nordul Chinei consuma tăiței din grâu deoarece condițiile climatice erau mai favorabile pentru grâu și mei, însă după unificare bucătarii nordici s-au adaptat și au început să pregătească tăiței folosind orez. Astfel au apărut tăițeii din orez, iar pe măsură ce metodele de procesare au avansat, aceștia au devenit cunoscuți pe tot globul.
Ușurința lor de preparare și formele diverse au făcut ca tăițeii de orez să fie populari atât în preparatele gătite acasă, cât și în restaurantele din China. În zilele noastre, datorită dezvoltării industriilor de producție și distribuție a tăițeilor de orez, oameni din întreaga lume se pot bucura de ei.