› Tăiați ceapa verde în felii subțiri.
› Adăugați apa și kombu într-un vas mediu. Dacă aveți timp, înmuiați kombu în apă timp de 30 de minute. Nu spălați kombu și nu îndepărtați substanța albă.
› Adăugați treptat apa la foc mediu redus astfel încât să puteți extrage cât mai mult umami din kombu posibil (aproximativ 10 minute).
› Chiar înainte ca supa să fiarbă, îndepărtați kombu și păstrați-l pentru altă utilizare (dacă lăsați kombu, acesta devine lipicios și produce un gust amar.)
› Dacă sunteți vegetarian/vegan, utilizați acest kombu dashi pentru supa voastră de miso.
Dacă nu sunteți vegetarian/vegan, adăugați katsuobushi la kombu dashi și aduceți din nou la fierbere. Odată ce dashi-ul fierbe, reduceți căldura și lăsați să fiarbă timp de doar 30 de secunde.
Opriți focul și lăsați katsuobushi să se scufunde, aproximativ 10 minute. Apoi, strecurați printr-o sită cu ochiuri fine.
› Acum aveți aproximativ 4 căni de dashi. Puteți depozita dashi-ul în frigider timp de până la 3-5 zile și în congelator timp de până la 2 săptămâni. Păstrați katsuobushi și reciclați-l.