Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!

Alte tipuri de orez

Filtrează după:
|
FILTREAZĂ
icon_price
Alege după
Preț
icon_brand
Alege după
Brand
-
Alege după
Tip produs
-
Alege după
Bucătărie
-
Alege după
Țara de origine
-
Alege după
Tip alergeni
Cod: 1320 | În stoc
32,50 lei
Cod: 1316 | În stoc
25,50 lei
Cod: 1306 | În stoc
330,00 lei
Cod: 1302 | Indisponibil
270,00 lei
Cod: 1319 | Indisponibil
36,00 lei
Cod: 1303 | Indisponibil
24,00 lei

Știai că există peste 40.000 de tipuri de orez?

Da, ai citit bine. Peste 40.000 de varietăți distincte de orez sunt cultivate pe întreg globul, orezul fiind unul dintre alimentele de bază în bucătăria asiatică, dar și în alte bucătării ale lumii. În magazine se găsesc multe sortimente – de la orez pentru sushi, la orez roșu sau negru, delicioasele soiuri de orez basmati și orez jasmine, care sunt soiuri cu bob lung (sau „orez bob cu bob”, cum mai este denumit orezul cu bob lung), dar și alte tipuri de orez.

Îți punem la dispoziție în magazinul nostru online numeroase tipuri de orez. Poți opta pentru orez glutinos, orez alb, orez cu bob lung, orez konjac, dar și pentru orez prefiert. Durata de fierbere diferă în funcție de varietate, fiecare tip de orez fiind potrivit pentru anumite preparate.

Tipuri de orez și ce preparate poți găti cu ele

În funcție de ceea ce dorești să prepari, poți opta pentru un anumit tip de orez. De exemplu, orezul cu bob scurt este potrivit pentru risotto, pentru celebrul pilaf sau pentru orez cu lapte, putând fi adăugat și la sarmale sau perișoare. Datorită conținutului mare de amidon, acesta are o textură cremoasă.

Orezul prefiert poate fi folosit la paella, la garnituri, dar și la pilafuri. Acesta este supus unui tratament cu vapori de apă, care îi conferă o culoare ușor gălbuie, dar și o fierbere extrem de rapidă.

Orezul glutinos poate fi folosit la prepararea mâncărurilor asiatice dulci, fiind frecvent servit în restaurantele cu specific asiatic. Iar orezul cu bob mediu (Arborio, Valencia ori Carnaroli) conține mai mult amidon decât cel cu bob lung, dar mai puțin decât orezul cu bob scurt – acesta devine cremos în timpul gătirii și se strânge în bulgărași pe măsură ce se răcește.

Întrebări frecvente

Cum se poate folosi tipul de orez cu bob lung?
Orezul cu bob lung poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare și rețete, fiind un ingredient versatil și delicios. Acesta poate fi folosit ca garnitură pentru felurile principale, în diferite tipuri de salate, în supă, în budinci sau chiar în sushi. Încercați diferite rețete și metode de gătit pentru a descoperi noi feluri delicioase și sănătoase de a vă bucura de acest ingredient versatil.
Orez brun - ce este și de ce este recomandat pentru consum?
Orezul brun este bogat în nutrienți și fibre, care sunt pierdute în timpul procesului de rafinare pentru a produce orez alb. Acesta reprezintă o sursă bună de magneziu, seleniu, fosfor, tiamină (vitamina B1) și niacină (vitamina B3). Consumul regulat de orez brun poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv și la reducerea riscului de boli cronice precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și cancerul.