Orezul pentru sushi - ingredientul principal pentru un preparat desăvârșit
Toate tipurile de sushi necesită orez condimentat în prepararea lor, orice rețetă de sushi având la bază acest ingredient, bineînțeles, pregătit într-un anume mod. În magazinul nostru online îți punem la dispoziție atât orez pentru sushi la 900 de grame, cât și la 10 kilograme, care poate fi folosit cu succes în restaurante sau alte business-uri din HORECA.
Dacă în trecut răspunsul la întrebarea „unde găsesc orez pentru sushi” era în magazinele cu specific asiatic, acum găsești orez pentru sushi online, la doar câteva click-uri distanță. Nu îți rămâne decât să îl comanzi alături de alte ingrediente și accesorii necesare pentru a prepara sushi, să afli cum se prepară orezul pentru sushi și să savurezi cu plăcere.
Ce reprezintă orezul pentru sushi
Majoritatea cred că termenul „sushi” se referă la peștele care este folosit pentru prepararea acestei rețete, însă în realitate acesta se referă la orezul folosit pentru sushi. În restaurantele cu specific japonez în care se prepară sushi, acesta este denumit „shari” sau „sumeshi” (originea cuvântului „shari” referindu-se la rămășițele lui Buddha), însă cei mai mulți preferă să îi spună „orez de sushi”.
Orezul folosit pentru prepararea sushi este cel cu bob rotund, acesta fiind cel mai indicat, iar ingredientul vedetă în prepararea unui sushi desăvârșit este oțetul. În trecut, bucătarii japonezi foloseau oțet din vin roșu pentru a prepara sushi pentru că era mai bogat în aminoacizi și aroma era mai blândă față de oțetul din orez, care este folosit preponderent astăzi. Oțetul din vin roșu este folosit și în prezent de către unii bucătari asiatici, culoarea fiind poate neobișnuită în zilele noastre, însă gustul acestuia este mult mai bun decât cel al orezului pentru sushi gătit cu oțet din orez, mai ales în combinație cu un pește gras precum tonul.
Întrebări frecvente
Ce tip de orez se folosește pentru sushi?
Pentru sushi se folosește orez japonez cu bob lung, de obicei specia japoneză de orez cu bob lung numit „shari”.
Cum se gătește orezul pentru sushi?
Orezul pentru sushi se fierbe cu apă și sare, astfel încât să devină cremos și să absoarbă în mod corespunzător aromă.