Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Frigărui de pui Yakitori
Proveniență
Japonia
Timp preparare
75 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4

Frigărui de pui Yakitori

焼き鳥

Proveniență
Japonia
Timp preparare
75 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4
Frigăruile de pui Yakitori (焼き鳥) sunt o alegere populară în Japonia, atât pentru masa de prânz, cât și pentru cea de cină.
Puiul yakitori este preparat într-un mod simplu, dar cu multă atenție la detalii. Bucățelele de pui sunt tăiate în dimensiuni mici și adăugate pe bețe subțiri de bambus. Sosul tradțional yakitori este realizat dintr-un amestec de sos de soia, mirin (vin de orez dulce), zahăr și alte ingrediente oferind o combinație echilibrată între dulce și sărat.
Frigărui de pui yakitori pot fi pregătite în diferite variante, incluzând bucățele de piept de pui, coaste de pui, aripioare, organe interne (cum ar fi inimă, ficat sau intestine) și chiar legume. Puiul yakitori este adesea servit în porții mici, împreună cu garnituri precum orez, varza proaspătă și felii de castraveți murati. 

Ingrediente

Pentru 10 frigărui

Pentru sosul Yakitori

Pași de preparare

1

Pentru sosul Yakitori

› Într-un vas mic, adăugați mirinul, sosul de soia, sake-ul, apa, zahărul brun și ceapa. Aduceți la fierbere la foc mare. Odată ce a început să fiarbă, reduceți focul la minim și lăsați să fiarbă fără capac până se reduce la o treime din volumul inițial. Va dura aproximativ 30 de minute. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Sosul se va îngroșa și va căpăta o strălucire lucioasă în timpul răcirii. 
› Păstrați o treime din sos într-un castron mic pentru a-l utiliza la final, înainte de servire. Adăugati sosul numai după ce carnea de pui este gătită.
2

Pentru a asambla Yakitori

› Tăiați partea albă și cea verde a cepei verzi rămase în bucăți de 2,5 cm.Tăiați carnea de pui în cuburi de 2,5 cm.
› Pe o suprafață de lucru plană, pliați fiecare felie de pui pe jumătate, introduceți un băț de bambus în carne la un unghi de 45 de grade și apăsați pe băț pentru a străpunge carnea prin centrul acesteia. Apoi, adăugați o bucată de ceapă verde. Continuați să alternați felii de pui cu bucăți de ceapă verde, terminând cu o bucată de pui.
3

Pentru grătar

› Ungeți grătarul cu ulei pentru a preveni lipirea cărnii de acesta. Așezați frigăruiile de pui pe grătar.
Setați grătarul la temperatură mare și așteptați până când acesta este încins. Apoi, așezați frigăruiile timp de 6 minute.
› După 6 minute, ungeți carnea pe ambele părți cu sosul Yakitori. Continuați să gătiți timp de 3-4 minute pentru a carameliza sosul.
4

Pentru a servi

› Transferați frigăruiile pe un platou de servire. Cu o pensulă curată, ungeți partea de sus a frigăruii de pui cu sosul ramas. 
5

Pentru a depozita

› Puteți păstra resturile într-un recipient etanș și depozita în frigider timp de până la 3 zile sau în congelator timp de până la o lună.

Produse recomandate

SHODA
1950 lei
Obento
1900 lei