Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Gyeran Jjim
Proveniență
Coreea
Timp preparare
10 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2

Gyeran Jjim

계란찜

Proveniență
Coreea
Timp preparare
10 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2
Ouăle gătite la abur, numite și „Gyeran Jjim” în Coreea, sunt o delicioasă garnitură, făcută din ouă, apă sau supă și condimentate cu sare, ulei de susan și ceapă verde. Acestea sunt gătite până devin moi și pufoase și sunt garnisite cu ceapă verde.
Se mai numesc ouă gătite la abur în formă de vulcan datorită aspectului asemănător unui con vulcanic și a aburului eliberat în timpul procesului de gătire. Aburirea ouălor face ca acestea să se extindă în centrul preparatului pe măsură ce se încălzesc și se coc.

Ingrediente

Pași de preparare

1
Amestecați ouăle, apa sau supa și sarea de mare într-un castron mic până când albușurile și gălbenușurile se combină bine. Opțional: strecurați amestecul pentru o textură mai fină.
2
Gătirea parțială a ouălor: Încălziți o oală mică la foc mediu. Turnați amestecul de ou în oală și continuați să amestecați cu o lingură.
3
Când ouăle sunt gătite în proporție de aproximativ 75%, ar trebui să vedeți formându-se bucăți mari. Reduceți la foc mic.
4
Acoperiți oala cu un capac pentru a aburi ouăle. Aburiți timp de 2 până la 3 minute.
5
 › Descoperiți ouăle și presărați-le cu ceapă verde, ulei de susan, semințe de susan și piper negru. 
 › Serviți imediat.