Japchae înseamnă “amestec de legume” și este un preparat din tăiței de cartofi dulci (dangmyeon - tăiței sticlosi), tăiței care se prepară din amidonul dulce din cartofi.
Preparatul datează din secolul al 17-lea, însa atunci japchae nu conținea nici tăiței și nici carne. Era important ca regele să consume preparate sănătoase, așadar legumele proaspete sau gătite nu lipseau de pe masa lui niciodată. Însă, cu trecerea timpului, s-au modernizat toate și s-a modificat și reteța de japchae, ceea ce înseamnă că a început să fie preparată cu tăiței și cu carne.
De obicei amestecul de legume constă în ciuperci, morcovi, spanac, ceapă, ceapă verde, ardei roșu gras etc., dar nu poate lipsi nici uleiul de susan, sosul de soia și zahărul brun. Combinația diferitelor legume, carnea și celelalte ingrediente dau o aromă și un gust bogat preparatului. De asemenea, datorită legumelor diverse, japchae este un preparat foarte colorat și nu doar ne încântă papilele gustative, dar ne atrage și privirea și interesul. Pe de altă parte, japchae poate fi consumat și ca garnitură cu orez și kimchi.