Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Oi kimchi
Proveniență
Coreea
Timp preparare
20 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4

Oi kimchi

오이 김치

Proveniență
Coreea
Timp preparare
20 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4
Dacă sunteți pasionați de bucătăria coreeană, atunci știți deja că asiaticii adoră mâncărurile fermentate, de asemenea, probabil că știți că kimchi este foarte popular în Coreea. 
Cel mai cunoscut este "baechu kimchi", adică kimchi care este preparat din varză. Există foarte multe tipuri de kimchi în Coreea, iar "Oi kimchi" este unul foarte cunoscut. "Oi" înseamnă "castravete", așadar "oi kimchi" înseamnă "castraveți murați" sau "kimchi din castraveți". De obicei kimchi este picant, însă cum sunt foarte multe tipuri, există și variante mai puțin picante sau unele chiar dulci la gust. Cum kimchiul este extrem de sănătos, coreenii îl consumă zilnic și chiar au o zicala: "Nu putem trăi fără kimchi".

Ingrediente

Pași de preparare

Pas 1
1
Se pregătesc toate ingredientele necesare. Castraveții se spală și se despică în patru, având grijă să nu tăiem până la capătul castravetelui. Se lasă cam un 1 cm. Se presară sare în interiorul și exteriorul castraveților. Se pun într-un bol. Se lasă deoparte cam 15 minute. Castraveții se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs.
Pas 2
2
Ceapa și usturoiul verde se taie și se amestecă bine cu gochugaru, sosul de pește, zahărul și semințele de susan. Cu această compoziție se umple interiorul castraveților.
Se pot consuma de îndată, ca atare sau cu orez. 
Pas 3
3
Dacă preferați să fie mai fermentați, se lasă două zile la temperatura camerei sau până când gustul devine acru. Apoi se pun în frigider. Se servește rece.

Produse recomandate