Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Supă de kimchi cu porc și tofu
Proveniență
Coreea
Timp preparare
50 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3

Supă de kimchi cu porc și tofu

김치국

Proveniență
Coreea
Timp preparare
50 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3
Supa de kimchi cu porc și tofu este o rețeță coreeană populară și ușor de preparat. Trebuie încercată dacă iubești mâncarea coreeană și gustul picant. Este perfectă pe timp de iarnă și acompaniază perfect orice masă cu preparate asiatice.

Ingrediente

Pași de preparare

Pas 1
1
Kimchiul se scurge de apă (nu arunca zeama scursă!) și se taie în bucăți medii, tofu și carnea de porc se taie în cubulețe.
Pas 2
2
Într-o crăticioară se pune kimchiul, carnea de porc cubulețe, lichidul de la kimchi, zahărul și gochujang.
Pas 3
3
Se adaugă apă și se fierbe aproximativ 30 min. Se adaugă tofu și se mai fierbe încă 10 min la foc mic.
Pas 4
4
Se pune ceapă verde tăiată mărunt și se ia de pe foc. Se servește fierbinte cu orez.
Pas 5
5
Dacă nu aveți un rice cooker, orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 min. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 min sau până când apar bulele. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 min. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură, ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită, ca orezul să se păstreze cald.