Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Yakgwa
Proveniență
Coreea
Timp preparare
265 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
6

Yakgwa

약과

Proveniență
Coreea
Timp preparare
265 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
6
Yakgwa este un desert tradițional coreean consumat la ocazii speciale de foarte multe secole, de pe vremea regilor și reginelor. "Yak" din denumire înseamnă "medicină" și face referire la faptul că la această rețetă se folosește multă miere, mierea fiind considerată în trecut un medicament.

Ingrediente

Aluat

Sirop

Altele

Pași de preparare

1
Aluat
Amestecă făina cu uleiul de susan. Omogenizează bine compoziția. Poți adăuga opțional și scorțișoară măcinată.
Separat amestecă 100g de miere, două linguri de soju, ghimbir răzălit și puțină sare și piper. Amestecă până se dizolvă mierea. Adaugă această compoziție peste făina cu ulei si amestecă cu o lingură de lemn sau cu mână până devine un aluat tare, puțin sfărâmicios, dar care nu trebuie frământat pentru a nu deveni gumos.
2
Sirop
Amestecă într-o oală o lingură de suc de ghimbir, sirop de orez, apă și zahăr. Pune compoziția la foc mediu pentru 10-12 minute până începe să fiarbă apoi stinge focul și lasă-l să se răcească.  
3
Pune aluatul pe masă și întinde-l cu un sucitor până are grosimea de aproximativ un centimetru. În mod tradițional, se folosesc forme de floare, dar poți folosi orice formă de prăjiturele ai pentru a forma aluatul. Fă la fiecare prăjiturică o mică gaură în centru pentru a se prăji uniform. 
4
Aluatul se prăjește de două ori, o dată la foc mic, o dată la foc mare. Pune într-o tigaie înaltă la foc mediu ulei. Când temperatura uleiului atinge 120°C pune în ulei cu grijă pe rând fiecare prăjiturică astfel încât uleiul să le acopere. Prăjește-le cam până când prăjiturelele se ridică la suprafață. Întoarce-le pe ambele părți până se rumenesc puțin, apoi scoate-le și lasă-le să se scurgă de ulei.
5
Pentru a doua prăjire înfierbântă uleiul la 165°C și prăjește prăjiturelele 2-3 minute până prind o culoare maronie. Scoate-le și lasă-le iar să se scurgă de ulei, apoi pune-le pe toate în oala cu sirop. Amestecă cu grijă cu o lingură de lemn și pune-le cu tot cu oală în frigider 3-4 ore sau peste noapte, amestecându-le din când în când pentru ca siropul să se absoarbă cât mai uniform. 
6
Pentru servire, pune-le pe o farfurie și presară semințe de susan, semințe de pin sau ghimbir răzălit. Se pot mânca împreună cu ceai sau cafea.