Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Sukiyaki cu vită
Proveniență
Japonia
Timp preparare
50 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4

Sukiyaki cu vită

すき焼き

Proveniență
Japonia
Timp preparare
50 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4
Sukiyaki cu vită (すき焼き) este un delicios și tradițional fel de mâncare japoneză, cunoscută pentru combinația sa perfect echilibrată de ingrediente. Această mâncare reprezintă o experiență culinară autentică și o modalitate minunată de a experimenta bucătăria japoneză. Sukiyaki se bazează pe tehnica de gătit la masă, iar ingredientele sunt adăugate și gătite în mod interactiv de către cei prezenți. Baza sukiyaki-ului este un bulion bogat și aromat, de obicei făcut dintr-o combinație de sos de soia, zahăr, mirin (vin japonez dulce), sake și dashi. În plus față de carne, sukiyaki-ul include o varietate de legume proaspete, cum ar fi ceapa, varza, ciupercile shiitake și negi (ceapă verde japoneză). În plus, unele versiuni pot include și tofu moale, fidea shirataki sau ouă bătute. Sukiyaki-ul este adesea servit cu un bol de orez alb.

Ingrediente

Pentru supă

Pași de preparare

1

Pentru sosul Yakitori

› Adăugați supa de vită, pudra dashi, oțetul de orez, sosul de soia și sake într-o cratiță suficient de mare pentru toate ingredientele. Amestecați încet la foc mediu până la fierbere, apoi lăsați cratița la foc mic pentru încă 15 minute.
› Între timp pregătiți ciupercile: tăiați-le pe cele mari în jumătate și feliați ciupercile shiitake. Scurgeți apa de pe tofu și tăiați-l în cuburi de 1½ x 1½ cm. Tăiați bok choy-ul în fâșii groase de 4 cm. Curățați morcovii și tăiați-i în felii de 5 mm grosime.
› Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, dar nu complet, pentru că va fi nevoie de fierbere împreună cu alte ingrediente.
› Într-o tigaie încinsă adăugați ulei de floarea-soarelui. Condimentați carnea cu sare și piper și prăjiți-o 2 minute pe fiecare parte (pentru medium rare), scoateți carnea și așezați-o apoi pe o farfurie și acoperiți-o cu o hârtie pentru 15 minute.
› Adăugați toate legumele, ciupercile și tăițeii în supă. Aduceți supa la fierbere și lăsați apoi să mai fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute. Tăiați subțire carnea și adăugați-o în supă.
› Serviți sosul de soia și semințele de susan separat.