Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Sushi Gunkan cu Ikura
Proveniență
Japonia
Timp preparare
10 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
1

Sushi Gunkan cu Ikura

Proveniență
Japonia
Timp preparare
10 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
1
Gunkan este un tip de sushi ce se caracterizează prin aspectul său distinctiv asemănător cu o barcă sau un vas mic, foarte ușor de preparat. Numele "gunkan" înseamnă "vas" sau "navă de luptă" în japoneză, ceea ce reflectă forma specifică a acestui tip de sushi. Gunkan Maki constă dintr-o bază de orez pentru sushi, în general acoperită cu o bandă de alge nori și asemănătoare cu un zid de protecție, care servește drept "vas". Acest "vas" este umplut cu diferite toppinguri sau ingrediente, adesea pe bază de fructe de mare – în cazul acestei rețete cu ikura, icre de somon.

Ingrediente

Pași de preparare

1
Fierbeti orezul iar apoi tăiați foaia de algă nori în 5-6 fâșii, astfel încât lățimea fiecărei fâșii să fie de 3 cm lățime.
2
Luați cu mâna umedă aprox. 20g de orez sau dimensiunea unei mușcături și formați biluțe puțin alungite, apoi aplatizați-le puțin astfel încât să stea bine pe o suprafață plană.
3
Puneți biluțele de orez pe o farfurie și înconjurați-o cu o fâșie de nori, astfel încât din laterală să nu se vadă orezul. Folosiți un bob de orez pentru a lipi alga nori la capăt.
4
Dacă nu sunt deja preparate, icrele de somon se spală și se lasă în congelator 12 ore cu o saramură anterior fiartă 3 minute, formată din 150 ml sake, 2 lingurițe de zahăr, jumătate de linguriță sare și o lingură de sos de soia.
5
Icrele de somon se lasă la scurs câteva minute astfel încât să fie cât mai uscate și se pun apoi deasupra orezului, astfel încât să acopere orezul complet. Se folosesc atâtea grame de ikura câte sunt și de orez. Ar trebui să iasă 5-6 bucăți sushi gunkan cu ikura.
6
Serviți sushiul cu ikura ca atare sau cu sos de soia și ghimbir murat.