Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Doenjang Jjigae
Proveniență
Coreea
Timp preparare
25 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4

Doenjang Jjigae

된장찌개

Proveniență
Coreea
Timp preparare
25 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4
Doenjang Jjigae 된장찌개 este una dintre cele mai iubite și consumate feluri de mâncare din Coreea, fiind considerată un aliment de suflet care amintește de acasă pentru mulți coreeni. Doenjang Jjigae este relativ ușor de preparat. Pasta Doenjang se amestecă cu apă pentru a pregăti un bulionul. Se adaugă legumele și alte ingrediente, iar tocana se fierbe până când toate elementele sunt bine îmbinate și legumele sunt fierte și aromate. Este apreciat pentru aromele sale umami, un gust complex adesea descris ca având o notă de brânză sau nucă. Textura sa variază de la cremoasă datorită pastei Doenjang, la bogată cu legume și tofu.

Ingrediente

Pași de preparare

1
Amestecați bine carnea de vită cu vinul de orez și piperul negru într-un castron.  
2
Încălziți o oală de dimensiuni medii la foc mediu-mare. Adăugați carnea și amestecați. (Nu este nevoie să adăugați ulei, deoarece carnea ar trebui să aibă grăsime) Gătiți până se rumenește. 
3
Adăugați cartofii și amestecați timp de aproximativ 2 min.
4
Turnați apa de orez și începeți să fierbeți. Adăugați pasta de soia coreeană (doenjang) și sosul picant coreean (ssamjang) în apă, folosind o sită, astfel încât să se dizolve mai ușor. Adăugați fulgii de chili coreeni (gochugaru) și usturoiul. Amestecați.
5
Odată ce apa începe să fiarbă, adăugați dovlecii și ceapa. Fierbeți timp de 1 min. 
6
Adăugați ciupercile și tofu și fierbeți timp de 1 min. 
7
Adăugați ceapa verde și ardeii iuți și fierbeți încă 1 min. Luați de pe foc.
8
Serviți cu orez fiert și alte garnituri coreene.