Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Jjajangmyeon
Proveniență
Coreea
Timp preparare
35 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3

Jjajangmyeon

짜장면

Proveniență
Coreea
Timp preparare
35 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3
Dacă de obicei kimbapul conține multe ingrediente, atunci mayak kimbap este pregătit doar cu trei ingrediente: morcov, spanac și ridiche murată, dar chiar și așa este foarte sățios. Pe de altă parte, kimbapul nu se servește cu sos, însă versiunea „mini” da.
Acest sos special este preparat din urmatoarele ingrediente: apa, sos de soia, oțet, ulei de susan, semințe de susan, muștar coreean (gyeoja), sare și zahăr.
Jjajangmyeon, tăițeii coreeni cu sos de fasole neagră, este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri din bucătăria coreeană. Nu este migăloasă ca alte preparate și este îndrăgită de cei mari, dar și de cei mici.
Majoritatea ingredientelor pentru Jjajangmyeon sunt simple, dar aveți nevoie de câteva pe care nu le puteți substitui. Ingredientele folosite în această rețetă le găsiți pe tasteofasia.ro.

Ingrediente

Pași de preparare

Pas 1
1
Ceapa, dovlecelul și castraveții se curăță și se spală. Se taie în cuburi. Carnea se taie în cubulețe de 1/2 cm.
Pas 2
2
Se pune un wok pe foc și când s-a înfierbântat se adaugă o lingură de ulei. Se adaugă bucățile de carne. Se prăjesc 4-5 minute până când încep să se rumenească.
Pas 3
3
Se adaugă legumele și se călesc cam 3 minute. Se formează un spațiu gol în mijlocul wokului, se adaugă 2 linguri de ulei și 2 linguri de pastă de fasole neagră. Se prăjește cam 1 minut, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.
Pas 4
4
Se toarnă 2 căni de apă în wok (puteți folosi apa în care ați fiert tăițeii) și se fierbe 10 minute, cu capacul pus. Se gustă cartofii și dacă sunt fierți se poate adăuga amestecul de apă cu amidon. Se amestecă până când se îngroașă. Se adaugă uleiul de susan și se ia de pe foc.
Pas 5
5
Tăițeii se fierb, se clătesc cu apă rece și se scurg.
Pas 6
6
Într-un bol se pun tăițeii, iar deasupra se adaugă sosul jjajang. Se orneaza cu castraveți și se servește cu kimchi sau daikon murat.