Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Ochazuke cu ceai verde
Proveniență
Japonia
Timp preparare
30 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2

Ochazuke cu ceai verde

お茶漬け

Proveniență
Japonia
Timp preparare
30 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2
Ochazuke cu ceai verde お茶漬け este o delicioasă și reconfortantă rețetă japoneză, perfectă pentru a te bucura de gustul subtil al ceaiului verde într-o formă inedită. Îmbinând savoarea ceaiului verde cu textura ușoară a orezului, Ochazuke este o alegere populară pentru un mic dejun sau o gustare rapidă, în Japonia. 

Ingrediente

Pași de preparare

1
Condimentați somonul cu un vârf de cuțit de sare. Dacă doriți să folosiți somon gătit în loc de somon crud, preîncălziți cuptorul la 220°C. Pentru un cuptor cu convecție, reduceți temperatura de gătit la 200°C. Coaceți somonul la cuptor timp de 20-25 de minute până când carnea devine fermă. Odată ce este suficient de răcit, îndepărtați pielea și oasele și rupeți carnea de somon în mai multe bucăți. Puneți deoparte.
2
Dacă nu aveți 1 linguriță de bubu arare (biluțe crocante de orez expandat), zdrobiți crackers din orez în bucăți mici (puteți folosi și o pungă pentru a le zdrobi).
3
Puneți 2 lingurițe de frunze de ceai verde japonez într-o oală sau ceainic. Folosiți 3 g (1 linguriță) de frunze de ceai la fiecare 100 ml apă fierbinte. Aduceți 250 ml de apă fierbinte la temperatura adecvată pentru ceai și turnați-o în oală. Lăsați deoparte timp de 1-2 minute (urmați instrucțiunile de pe ambalajul ceaiului). Lăsați ceaiul să se răcească complet la temperatura camerei, apoi puneți-l în frigider până la servire.
4
Pentru fiecare porție, puneți 1 cană de orez japonez cu bob scurt gătit și rece într-un bol individual. Adăugați bucățile de somon peste orez și presărați 1 linguriță de bubu arare sau crackers din orez zdrobiți, 1 linguriță de nori tăiat fâșii și presărați semințe de susan alb prăjit deasupra.
5
Turnați ceaiul rece în bol pentru a acoperi orezul pe jumătate și adăugați pătrunjelul/ceapa verde și puțină pastă wasabi. Adăugați ½ linguriță de sos de soia, dacă doriți. Serviți cu tsukemono, cum ar fi castraveți murați, lângă acest preparat.