Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Poke Bowl în stil japonez
Proveniență
Japonia
Timp preparare
15 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3

Poke Bowl în stil japonez

ポケ

Proveniență
Japonia
Timp preparare
15 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3
Poke Bowl este o delicioasă reinterpretare a unui fel de mâncare tradițional hawaiian, servit în stilul japonez donburi. Această specialitate culinară constă într-un bol generos umplut cu pește crud tăiat cuburi, mixat cu ingrediente aromate și servit peste orez. În această versiune, tonul și somonul proaspăt sunt vedetele și sunt combinate cu ingrediente tradiționale japoneze, precum algele wakame, tofu, castraveți și avocado, dar și cu ingrediente hawaiiene, precum limu proaspăt (alge marine) și kukui nut (nuci prăjite). Este o mâncare extrem de gustoasă, sănătoasă și foarte populară în Japonia și în întreaga lume, datorită combinației de arome și texturi diferite, care creează o experiență culinară unică. 

Ingrediente

Pentru poke

Pentru arome

Pentru bolul donburi

Ingrediente opționale

Pași de preparare

1
› Adunați toate ingredientele necesare.
› Tăiați somonul și tonul proaspăt de calitate sashimi în cubulețe de dimensiunea unei mușcături. Recomandăm să tăiați bucățile un pic mai mari pentru o textură mai bună.
› Dacă folosiți, spălați bine limu și tăiați-l în bucățele mai mici, de aproximativ 1,3 cm lungime. 
› Tăiați ceapa verde în felii subțiri.
› Tăiați ceapa în felii subțiri și apoi în bucăți de 2 cm.
› Puneți somonul și tonul într-un bol mare și presărați cu sare kosher sau sare de mare hawaiiană. ✓ Adăugați apoi ceapa tăiată, ceapa verde felii subțiri, limu tăiat (opțional) și nucă kukui prăjită (opțional) în bol.
› Adăugați sosul de soia, uleiul de susan prăjit și oțetul de orez în bol. Presărați semințele de susan alb și negru prăjite și amestecați ușor toate ingredientele. 
› Puteți acoperi și răci în frigider pentru până la 12 ore în avans.
2

Pentru a servi

› Pune orezul fiert într-un bol sau pe o farfurie mare de tip donburi. Lăsați-l să se răcească puțin.  
› Apoi, adaugă poke-ul deasupra. 
› Dacă dorești, poți adăuga amestecuri sau topping-uri după preferință.
› Servește imediat.
3

Pentru a depozita

›  Este mai bine să-l savurați în aceeași zi. 
› Puteți păstra ingredientele de poke în frigider timp de până la 24 de ore. 
› Recomandăm să gătiți orezul chiar înainte de servire.