Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Supă udon cu vită
Proveniență
Japonia
Timp preparare
25 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4

Supă udon cu vită

肉うどん

Proveniență
Japonia
Timp preparare
25 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4
Supa udon cu vită este un fel de mâncare tradițional japonez, constând într-o supă groasă și bogată în umami, servită cu fidea de udon și carne de vită fiartă. Este adesea garnisită cu diverse ingrediente, cum ar fi ceapă verde, bambus, kamaboko sau ou fiert tare, fiind considerată un fel de mâncare reconfortant și hrănitor, ideală pentru zilele reci sau ploioase.

Ingrediente

Pentru supa udon cu vită

Pentru supa udon cu fidea și vită

Pentru garnituri

Pentru supa udon (cu mentsuyu) opțional

Pași de preparare

1
› Adunați toate ingredientele și aduceți la fierbere o oală mare de apă pentru a găti fidea udon. 
› După ce a început să fiarbă, păstrați-o la foc mic până când sunteți gata să gătiți fideaua.
2

Pentru supa udon

› Într-o cratiță medie, adăugați apa măsurată și un plic de dashi. Aduceți la fierbere la foc mediu. 
› Dacă aveți mentsuyu (bază de supă pentru fideua udon), gătiți supa udon cu acesta.
› Lăsați să fiarbă timp de 2-3 minute. Apoi, stoarceți lichidul din plicul de dashi și aruncați plicul.
› Adăugați sosul de soia, mirinul, zahărul și sarea și amestecați totul. 
› Acoperiți cratița cu un capac (nu lăsați supa să se evaporeze) și îndepărtați-o de pe foc.
3

Pentru a pregăti ingredientele

› Tăiați partea albă a Tokyo negi în diagonală în felii de 1,3 cm. Lăsați deoparte.
› Tăiați feliile subțiri de mitsuba (opțional).
› Tăiați ceapa verde în felii subțiri. Transferați felii de ceapă verde și mitsuba pe o farfurie mică/pahar pentru a le pune peste supă mai târziu.
› Tăiați narutomaki (plăcintă de pește) în diagonală în 4 felii subțiri. 
› Tăiați carnea subțire shabu shabu în jumătate, cu o lățime de aproximativ 3,8-5 cm.
4

Pentru a găti carnea

› Încălziți o tigaie la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați uleiul și negi.
› Când negi este aurit și fraged, adăugați carnea și gătiți-o până este bine facută.
› Adăugați zahărul și sosul de soia.
› Căliți carnea până când este bine acoperită cu arome. 
› Îndepărtați de pe foc.
5

Pentru a fierbe fideua udon

› Gătiți fidea udon în apă clocotită conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 
› Pentru fidea udon congelată, fierbeți din congelator timp de 1 minut pentru a încălzi. 
› Strecurați bine și clătiți rapid cu apă pentru a elimina excesul de amidon.
6

Pentru a servi

› Împărțiți fidea de udon bine scursă în boluri individuale și turnați supa fierbinte peste fidea astfel încât să le acopere.
› Așezați friptura de vită prăjită, narutomaki, ceapa verde și mitsuba deasupra. 
› Dacă vă place mâncarea iute, presărați shichimi togarashi deasupra.
7

Pentru a păstra

› Puteți păstra friptura de vită prăjită, fideaua de udon și supa separat în recipiente etanșe și le puteți depozita în frigider timp de până la 3 zile.
8

Pentru a face supa de udon (cu mentsuyu) opțional

› Într-un vas de dimensiuni medii, combinați apa, mentsuyu (bază de supă de fidea) și mirin și amestecați bine.
› Aduceți amestecul la o fierbere ușoară la foc mediu.
› Acoperiți cu un capac și opriți focul. Supa de udon este gata.