Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Yakisoba
Proveniență
Japonia
Timp preparare
30 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3

Yakisoba

焼きそば

Proveniență
Japonia
Timp preparare
30 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
3
Yakisoba este un fel de mâncare japonez, care constă în tăiței prăjiți cu legume și carne sau alte ingrediente, precum creveți sau ciuperci. Numele "yakisoba" înseamnă literalmente "tăiței prăjiți", iar acest fel de mâncare este foarte popular în Japonia și poate fi găsit în multe restaurante și magazine alimentare.
Yakisoba este o opțiune delicioasă și satisfăcătoare pentru cei care doresc să experimenteze bucătăria japoneză și este o alegere populară pentru prânzuri sau cine rapide.

Ingrediente

Pentru prăjirea panko

Pentru sosul Yakisoba (se obține ½ cană, 120 ml)

Pentru topping (opțional)

Pași de preparare

1

Pentru sosul Yakisoba

› Adunați toate ingredientele. 
› Amestecați împreună toate ingredientele pentru sosul Yakisoba. Este important să gustați sosul și să vedeți dacă trebuie să adăugați mai mult zahăr. De exemplu, unele ketchup-uri sunt mai dulci decât altele, în timp ce unele sosuri Worcestershire sunt mai puțin acide decât altele. Lăsați sosul deoparte.
2

Pentru Yakisoba

› Tăiați ceapa felii, tăiați morcovul în juliene și feliați ciupercile shiitake.
› Tăiați ceapa verde în bucăți de 5 cm, tăiați varza în bucăți mici și tăiați carnea în bucăți de 2,5 cm.
›  Într-o tigaie sau într-un wok, încălziți uleiul la foc mediu-mare. Gătiți carnea până când nu mai este roz. Adăugați ceapa și morcovul și gătiți timp de 1-2 minute. Adăugați varza și gătiți până este aproape fragedă. În cele din urmă, adăugați ceapa verde și ciupercile shiitake și gătiți timp de 1 minut. Condimentați cu piper negru proaspăt măcinat după gust.
› Transferați fidea Yakisoba într-un sit și clătiți rapid cu apă fierbinte. Desfaceți fideaua cu mâinile. Adăugați fideaua în tigaie sau în wok și reduceți căldura la medie. Este cel mai bine să utilizați o clește pentru a combina fideaua și ingredientele. Supravegheați fideaua deoarece aceasta poate să se lipească de tigaie/wok.
› Adăugați sosul Yakisoba și amestecați totul împreună. Adăugați mai mult sos dacă este necesar.
3

Pentru a servi

› Transferați Yakisoba pe farfurii individuale. 
› Garnisiți cu alge marine uscate și ghimbir roșu murat. 
› Serviți imediat.
4

Pentru a depozita

› Puteți depozita resturile într-un recipient etanș și păstrați-le în frigider timp de până la 3 zile și în congelator timp de o lună. 
› Dezghețați peste noapte în frigider și încălziți la microunde pentru a încălzi.