Cong You Bing sunt clătite chinezești tradiționale cu ceapă verde, crocante la exterior și moi la interior. Se prepară dintr-un aluat simplu, dar capătă savoare prin uleiul de susan și prin sosul de soia folosit la servire.
Ingrediente
Pentru servire
Pași de preparare
1
Amestecați făina cu apa caldă și frământați până obțineți un aluat elastic. Acoperiți și lăsați deoparte 20 de minute.
2
Împărțiți aluatul în 4 bucăți egale și întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire.
3
Ungeți foaia cu puțin ulei de susan, presărați sare și ceapă verde tocată.
4
Rulați foaia strâns ca pe un rulou, formați un melc și aplatizați ușor.
5
Încălziți ulei într-o tigaie și prăjiți fiecare clătită 3–4 minute pe fiecare parte, până devine aurie și crocantă.
6
Amestecați sosul de soia cu oțetul de orez și uleiul de chili pentru servire. Tăiați clătitele în bucăți și serviți-le calde, alături de sos.