Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Nian Gao
Proveniență
China
Timp preparare
4h 40 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
10

Nian Gao

年糕

Proveniență
China
Timp preparare
4h 40 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
10
Nian Gao 年糕 este un desert emblematic al sărbătorii Anului Nou Chinezesc. Cu o istorie îndelungată acest desert este asociat cu tradițiile și superstițiile de Anul Nou și este consumat în familie. Preparat din orez glutinos, zahăr și apă, Nian Gao are o textură lipicioasă și dulce, semnificând prosperitate și noroc în noul an.

Ingrediente

Pași de preparare

1

Înmuierea orezului glutinos

Spălați orezul glutinos și lăsați-l să se înmoaie în apă timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte.
2

Prepararea aluatului

› După înmuierea orezului, scurgeți-l și mărunțiți-l într-o pastă fină folosind un blender. 
› Într-o cratiță mare, adăugați pasta de orez glutinos și apa. Amestecați bine până la omogenizare. 
› Gătiți la foc mediu și adăugați treptat zahărul, amestecând continuu până când se dizolvă complet. 
› Adăugați esența de vanilie (opțional) și amestecați bine.
3

Gătirea aluatului

Continuați să gătiți amestecul la foc mediu, amestecând constant, până când devine lipicios și gros, aproximativ 20-30 de minute. Este important să amestecați continuu pentru a evita formarea cocoloașelor și arderea aluatului.
4

Prepararea la cuptor

Opțional, puteți coace aluatul într-o tavă la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute, sau puteți aburi aluatul într-un vas special pentru aburit timp de aproximativ 1-2 ore.
Aluatul este gata când este ferm și lipicios la atingere.
5

Răcirea și servirea

Lăsați Nian Gao să se răcească complet înainte de a-l tăia în felii sau cuburi.
Alternativ puteți prăji fiecare bucată înainte de servire pentru a obține o crustă crocantă la exterior.

Produse recomandate