Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Coaste de vită la grătar
Proveniență
Coreea
Timp preparare
120 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4

Coaste de vită la grătar

갈비

Proveniență
Coreea
Timp preparare
120 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4
Coastele de vită la grătar, "갈비" (pronunțat "galbi"), sunt o delicioasă și renumită specialitate din bucătăria coreeană. 
Sunt de obicei tăiate sub formă de benzi subțiri din carne de vită de calitate superioară, care sunt marinatate într-o delicioasă pastă de sos coreean. Aceasta este o marinadă complexă, care include ingrediente precum sos de soia, zahăr brun, usturoi, ghimbir și susan. Aceasta conferă un gust intens cu accente acrișoare, dulci și ușor picante.
Atunci când coastele de vită sunt gătite, acestea devin fragede și suculente, cu o crustă ușor caramelizată datorită marinadei dulci. Se servesc de obicei cu diverse garnituri, precum frunze de salată proaspătă, diverse tipuri de kimchi, rondele de ceapă și sos de ardei iute sau pastă de usturoi.

Ingrediente

Pentru servire

Pași de preparare

1
Combinați ceapa, para, usturoiul și ghimbirul într-un procesor de alimente și amestecați până obțineți o pastă, oprindu-vă din când în când pentru a curăța pereții procesorului timp de aproximativ 30 de secunde. Opriți procesorul și adăugați sosul de soia, apa, zahărul brun, mirinul și piperul negru. Continuați procesarea până când lichidele și zahărul se amestecă bine cu legumele, timp de 15 până la 30 de secunde. Transferați amestecul într-un castron mediu și amestecați-l cu ceapa verde, uleiul de susan și semințele de susan.
2
Așezați carnea de vită într-un sac de plastic cu fermoar sau într-o tavă mare și turnați marinada peste coaste. Amestecați pentru a distribui uniform marinada, apoi sigilați sacul, eliminând cât mai mult aer posibil (dacă utilizați o tavă, înfășurați-o strâns în folie de plastic). Transferați coastele la frigider și marinati-le cel puțin 1 oră și până la 24 de ore.
3
Setați jumătate din arzătoarele unui grătar pe gaz la cea mai înaltă setare, acoperiți și încălziți timp de 10 minute. Curățați și ungeți gratarul.
4
Scoateți coastele din marinadă și ștergeți excesul. Așezați-le direct pe partea fierbinte a grătarului. Dacă utilizați un grătar cu cărbuni, lăsați-l descoperit; dacă utilizați un grătar cu gaz, acoperiți-l. Gătiți, întorcându-le din când în când, până când carnea de vită este gătită complet și ușor rumenită pe ambele părți, 6 până la 8 minute în total. Transferați pe un platou de servire și lăsați-le cel puțin 2 minute înainte de servire.
5
Serviți coastele imediat, având la îndemână o pereche de foarfece de bucătărie pentru a tăia carnea de pe os în bucăți mici. Adăugați ssamjang, frunzele de salată și garniturile.