Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Mayak Kimbap
Proveniență
Coreea
Timp preparare
45 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
4

Mayak Kimbap

마약김밥

Proveniență
Coreea
Timp preparare
45 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
4
Mayak Kimbap este versiunea „mini” de Kimbap. Cuvânt cu cuvânt, mayak kimbap se traduce ca „kimbap narcotic”, însă bineînțeles că preparatul coreean nu conține niciun fel de substanțe dăunătoare.
Acest preparat coreean conține puține ingrediente, însă combinaţia acestora dă un gust aparte preparatului. De asemenea, este ușor de pregătit și sănătos, ceea ce explică de ce este atât de popular în Coreea.
Dacă de obicei kimbapul conține multe ingrediente, atunci mayak kimbap este pregătit doar cu trei ingrediente: morcov, spanac și ridiche murată, dar chiar și așa este foarte sățios. Pe de altă parte, kimbapul nu se servește cu sos, însă versiunea „mini” da.
Acest sos special este preparat din urmatoarele ingrediente: apa, sos de soia, oțet, ulei de susan, semințe de susan, muștar coreean (gyeoja), sare și zahăr.

Ingrediente

Ingrediente sos

Pași de preparare

Pas 1
1
Orezul se spală și se prepară în fierbătorul pentru orez, cu mai puțină apă decât de obicei.
Pas 2
2
Se pune la fiert o oală cu apă și sare, iar într-un bol se pun cuburi de gheață și apă. Spanacul se opărește în apa care fierbe, se lasă cam [cooked-timer minutes="20"]20 de secunde[/cooked-timer], apoi se cufundă în bolul cu gheață. Se scoate și se stoarce bine. Se pune într-un bol, se amestecă cu ulei de susan și sare după gust.
Pas 3
3
Morcovul se curăță, se spală și se feliază julienne. Se călește până se înmoaie. Se adaugă sare după gust. Ridichea murată se taie bețigașe.
Pas 4
4
Când toate ingredientele sunt pregătite, orezul se scoate din fierbătorul de orez când este încă fierbinte, se adaugă uleiul de susan și sare. Se amestecă bine cu paleta sau cu o lingură.
Pas 5
5
Cele patru foi de nori se taie în patru părti egale. Se ia o pătrățică de nori, cu partea lucioasă în jos, și se adaugă o lingură și jumătate de orez. Se aplică pe suprafața algei, lăsând puțin spațiu într-o margine.
Pas 6
6
Păstrați în apropiere un prosop de bucătărie umed, pentru a preveni lipirea orezului de degete.
Pas 7
7
Se pune spanac, morcovi și ridiche murată peste orez și se rulează până la capăt.
Pas 8
8
Se macină semințele de susan în mojar și se adaugă la restul ingredientelor pentru sos și se amestecă până se topește zahărul.