Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Tocăniță picantă de pui
Proveniență
Coreea
Timp preparare
60 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4

Tocăniță picantă de pui

닭볶음탕

Proveniență
Coreea
Timp preparare
60 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4
În limba coreeană, „dak” înseamnă „pui”, „bokkeum”, „a prăji”, iar „tang, „supă” sau „tocaniță”. Rețeta este una tradițională din bucătăria coreeană și una dintre cele mai populare.
Acest fel de mâncare este o tocăniță de pui scăzută și picantă care se prepară foarte ușor. Pentru cei care nu vor să mănânce prea picant, cantitatea se poate ajusta, de asemenea dacă vreți ca această mâncare să fie și mai picantă mai puteți adăuga pastă și fulgi de ardei iute. Rețeta de față are un nivel mediu de iuțeală. Ceapa se poate adăuga și separat, se poate felia și adăuga în același timp cu puiul. Se acompaniază perfect cu un bol de orez la aburi.

Ingrediente

Pași de preparare

Pas 1
1
Mai întâi se prepară pasta picantă. Se adaugă sosul de soia, usturoiul, gochugaru, pasta gochujang, zahărul și cele două cepe în recipientul unui blender și se mixează până obținem o pastă.
Pas 2
2
Se pun într-o oală pulpele de pui și se adaugă pasta picantă. Se amestecă, apoi se adaugă două căni cu apă (aproximativ 400 ml). Se pune oala pe foc și se fierb pulpele 20 minute la foc mare.
Pas 3
3
Între timp, se curăță cartofii, se spală și se scurg de apă, apoi se taie în bucăți mari. Ardeiul iute și ceapa verde se feliază.
Pas 4
4
Când au trecut cele 20 minute, se adaugă cartofii, ardeiul iute și ceapa verde. Se amestecă și se lasă să fiarbă încă 20 minute, cu capacul pus. Apoi, se ia capacul și se lasă să fiarbă 5 minute fără capac, pentru a se mai reduce lichidul.
Pas 5
5
Se transferă conținutul pe un platou și se presară ceapă verde tocată mărunt.