› Adunați toate ingredientele. Turnați apa într-o cratiță și aduceți-o la fierbere la foc mediu-mare. Când clocotește, presărați sarea.
› Puneți edamamele și gătiți timp de 4–5 minute, amestecând ocazional, până când devin fragede. Dacă apare spumă la suprafață, îndepărtați-o cu o sită. Când edamamele sunt gata, scurgeți-le, dar nu le clătiți, pentru a păstra aroma sărată. Lăsați-le deoparte.
› Încălziți o tigaie mare la foc mediu-mic. Adăugați uleiul și usturoiul și căliți până devin parfumate, fără să le ardeți. Încorporați pasta de ardei iute și miso, apoi amestecați până se omogenizează.
› Turnați sosul de soia și mirinul și gătiți, amestecând frecvent, până când sosul se îngroașă ușor.
› Adăugați edamamele gătite în tigaie și amestecați-le pentru a le acoperi cu sos. Transferați pe un platou și serviți calde sau la temperatura camerei.