Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Miso Ramen
Proveniență
Japonia
Timp preparare
25 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2

Miso Ramen

味噌ラーメン

Proveniență
Japonia
Timp preparare
25 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2
Miso Ramen este un fel de mâncare japoneză care constă într-un bol cu fidea ramen într-un bulion gros, obținut prin fierberea oaselor de carne de porc sau pui cu adaos de pasta de miso (soia fermentată). Acesta este, de obicei, servit cu felii de carne de porc, ciuperci, ceapă verde, germeni de soia, alge marine și ou fiert. Miso Ramen a devenit popular în întreaga lume în ultimii ani, datorită gustului său bogat și complex.

Ingrediente

Pentru supa ramen

Pentru ramen și toppinguri opționale

Pentru masă

Pași de preparare

1
› Pregătiți toppingurile de ramen din timp (cu o zi în avans pentru chashu de casă și oul ramen, astfel încât să fie gata de servit cu supă ramen fierbinte). 
›  Pentru toppinguri, adăugați și germen de fasole albă (sau fasole picantă muguri), boabe de porumb, shiraga negi, ceapă verde tocată și o foaie de nori la ramen. 
› Pregătiți o sticlă de la-yu (ulei de chili) și puțină pudra de piper alb pe masă.
›  Adunați toate ingredientele.
2

Pentru supa Ramen

› Tocați usturoiul (eu folosesc această presă de usturoi) și ghimbirul (folosesc această răzătoare ceramică). Tocați ceapă. Puneți deoparte aceste trei ingrediente pregătite.
›  Măcinați semințele de susan, lăsând unele semințe nemăcinate pentru textură.
›  Într-o oală medie, încălziți uleiul de susan la foc mediu-mic și adăugați usturoiul tocat, ghimbirul și eșalota. Cu o spatulă de lemn, se prăjește până se parfumează.
›  Adăugați carnea și măriți focul la mediu. Gătiți carnea până când este bine făcută.
› Adăugați pastă de fasole picant (la doubanjiang) sau pastă de fasole non-picantă (doubanjiang) și miso. Se amestecă rapid bine cu carnea înainte de a se arde.
› Adăugați semințele de susan măcinate și zahărul și amestecăți bine.
› Adăugați sake-ul și supa de pui și puneți amestecul la fiert.
› Gustați supa și adăugați sare (dacă este necesar) și piper alb. Fiecare marcă de stock de pui variază în funcție de salinitate, așa că va trebui să gustați supa pentru a decide câtă sare să adăugați. 
› Acoperiți cu capac și lăsăți supa ramen să fiarbă în timp ce gătiți tăițeii.
3

Pentru toppingurile și tăițeii Ramen

› Puneți o oală mare cu apă nesărată la fiert (tăiteii ramen includ deja sare în aluat). Când apa fierbe, puneți puțină apă fierbinte în bolurile de servire pentru a le încălzi. Între timp, agitați ușor tăițeii proaspeți cu mâna pentru a le separa și a le slăbi.
› Gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte ca tăițeii să fie gata de gătit, goliți apa fierbinte din bolurile de ramen încălzite.
› Când tăițeii sunt gata, ridicați-i rapid cu o sită de plasă și scuturați surplusul de apă. Nu doriți să vă diluați supa, așa că asigurați-vă că scurgeți bine apa. 
› Serviți tăițeii în bolurile încălzite. Adăugați supa ramen și puneți toppingurile la alegere deasupra tăițeilor și serviți imediat.