Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Mochi
Proveniență
Japonia
Timp preparare
90 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4

Mochi

もち

Proveniență
Japonia
Timp preparare
90 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4
Mochi もち este un desert japonez clasic, realizat din orez glutinos moale, care poate fi servit simplu sau umplut cu diverse ingrediente. Acest preparat tradițional este perfect pentru a fi savurat ca un gustare dulce și este adesea folosit în diferite ocazii festive și ceremonii japoneze.

Ingrediente

Pași de preparare

1

Pregătirea orezului

Spălați bine orezul glutinos sub apă rece până când apa devine limpede. Lăsați orezul să se înmoaie în apă timp de 30 de minute.
2
Scurgeți orezul și puneți-l într-un vas de gătit cu 250 ml apă. Gătiți orezul la abur, folosind un aparat de gătit la abur sau o oală cu abur, timp de aproximativ 30 de minute sau până când orezul devine foarte moale și ușor lipicios.
3

Prepararea mochi

După ce orezul este gătit, transferați-l într-un bol mare. Adăugați zahărul și amestecați bine pentru a se dizolva. Lăsați orezul să se răcească puțin, dar nu complet.
4
Pudrați o suprafață de lucru cu amidon de porumb pentru a preveni lipirea. Luați o porție de orez și formați bile sau forme mici, folosind palmele. Dacă doriți, puteți umple mochi-ul cu pastă de fasole roșie sau altă umplutură la alegere, înainte de a-l sigila.
5
Lăsați mochi să se răcească complet înainte de a-l servi. Puteți să-l păstrați într-un recipient etanș pentru a se menține proaspăt.
6
Pentru mai multe rețete de mochi, vizitați mochi.ro. 

Produse recomandate